Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Ana arı yetiştiriciliği kursiyerlerinden Vali Erol’a arıcı körüğü
Ordu Valisi Muammer Erol, Karapınar mahallesinde sürdürülen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu’nu ziyaret ederek, kurs çalışmalarını yerinde inceledi.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Kutsal emanetlerin yer aldığı müzeyi gezdi
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bütün İslam ülkelerinin Kur'an-ı Kerim baskılarının, Peygamber Efendimizin 30'a yakın kutsal emanetinin yer aldığı Siyer-i Nebi ve Musaf-ı Şerif Müzesi'ni gezdi.
İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) işbirliği ile deprem bölgelerinde koordinatör olarak görev yapan kaymakamların katılacağı bir eğitim programı düzenliyor.
Kadın çiftçilere destek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Karakale Köyünü ziyaret etti. Cuma namazını köy sakinleriyle kılan, okulda öğrencilerle buluşan Vali Polat, kadın çiftçilere de sertifikalarını verdi.
"Rize turizmini 12 aya yayacağız"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Vali Baydaş, "Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
“Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz”
İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aksaray Üniversitesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 2024 yılını ‘genç istihdam yılı’ olarak ilan ettiklerini belirten Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz” dedi.
"En değerli sermayemiz, insan kaynağımız"
Iğdır'da AFAD gönüllülerine yönelik program düzenlendi. Programa katılan Vali Ercan Turan, "En değerli sermayemiz, insan kaynağımız" dedi.
“Ecdadımıza layık bir gençlik diliyoruz”
Kütahya Valisi Musa Işın, TÜGVA İhtisas Akademi’nin açılışında gençlere tavsiyelerde bulundu. Vali Işın, “Kendimizi çok iyi yetiştireceğiz. Taassuptan uzak hakikate dayalı imana sahip olmalıyız. Bu da okumakla olur” dedi.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Vali Çeber, Gaziantep'e gelen bakanlara teşekkür etti
Gaziantep’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çiftçilere yönelik mazot ve gübre dağıtımı programına, '100’üncü Yıl Tünelleri' ışık görme törenine ve Galle park emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı. Vali Kemal Çeber, kentte gelen bakanlara teşekkür etti.
Üçüncü kez dünya birincisi oldu
80 ülkeden 2000’den fazla çağrı merkezinin katıldığı Dünya Çağrı Merkezleri Yarışması dünya finallerinde Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157), “En İyi Acil Servis Hizmetleri” kategorisinde 3. kez dünya birincisi seçildi.
Çobanlara ekipman çantası verildi
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çoban sertifikası olan besicilere ekipman çantası dağıtıldı. Dağıtım törenine Kaymakam Abdullah Şahin de katıldı.
Türkiye'nin yeni üretim üssüne 1 milyarlık yatırım
Türkiye'nin yeni üretim üssü hedefinde ilerleyen Konya'nın Kulu ilçesinde yer alan OSB'ye 1 milyar 250 milyon liralık yatırım yapılacak. Yatırım yapacak firmalarla yer tahsis sözleşmesi yapıldı.
“Hem çiftçimiz hem ilçemiz kazanacak”
Çiftçilere yaklaşık 50 milyon liralık kazanç sağlayacak 8300 ton tohum dağıtımına katılan Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, “Bu tohumlar 12 bin dekar alanda toprakla buluşacak. Hem çiftçimiz hem ilçemiz kazanacak” dedi.
Bingöl'de üreticilere 7 milyonluk tohum desteği
Bingöl'de 400 çiftçiye yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "18 bin dekarda kullanılmak üzere yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtımına başladık. Projenin büyüklüğü 7 milyon lira" dedi.
Vanlı çiftçi ihya oluyor
Çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtım töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, 15 bin 293 çiftçiye 2 yılda 170 Milyon TL değerinde 7460 ton tohum desteği verildiğini açıkladı.
Fuat Sözer
Gelendost Kaymakamı
İşçilerle birlikte patates topladı
Tohumluk patates üretiminde Türkiye’de ilk sırada, toplam patates üretiminde ise 6. sırada yer alan Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek, işçilerle birlikte patates topladı.
ADEM, 3. dönemde de ailelere destek olacak
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olan Aile Destek Merkezi’nin 3. dönem açılışına katılarak, kursiyerlere başarılar diledi.
“Makam senin, unvan senin, şan senin, nam senin... Sen utandırma Ya Rab”
Bugün itibarıyla Düzce Çilimli Kaymakamlığı görevine başlayan 108. dönem kaymakamlarından Furkan Alpay, “Rabbim, hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi. Kaymakam Alpay, “Makam senin, unvan senin, şan senin, nam senin... Sen utandırma Ya Rab” ifadelerini kullandı.
108. dönem birincisi Pazaryeri’ni tercih etti
108. dönem kaymakam kursu Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen kura çekimi ile sona erdi. Kuraya tabi olmayan dönem birincisi Ahmet Tayyib Kahraman, Bilecik Pazaryeri Kaymakamlığını seçti.
Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde Arılı Kovan Destek Projesinde ilk hasat yapıldı.
Tohumluk patateste rekor rekolte bekleniyor
Ülkemizde tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta bu sene rekor seviyede rekolte bekleniyor.
Kitap kurtlarına sertifika
Samsun Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Yakakent İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Aydoğan Seviç ile birlikte kütüphaneden yararlanarak son 6 ay içinde en fazla kitap okuyan genç kullanıcıları ödüllendirdi.
AFAD gönüllüsü muhtarlara sertifika
İstanbul Valisi Davut Gül, sabah erken saatlerde Silivri’de gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında, tamamı AFAD gönüllüsü olan Silivrili muhtarlara AFAD gönüllüsü sertifikalarını takdim etti.
“Amacımız edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmak”
Ankara Valiliği koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği’nce hayata geçirilen "2. Bilge Yazarlar Projesi"nin “Edebiyat Kurultayı” KOSGEB Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlendi.