Arama
Arama Sonuçları
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.
Vali, vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlıklı Hayat Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Aktaş, sigara kullanan vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.
Çay ocağını kitap dolu raflarla donattılar
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı için verdiği kütüphane sözünü yerine getirdi. Ekipler, sıcak sohbetlerin yapıldığı çay ocağının bir köşesini kitaplarla dolu raflarla donattı.
"Çay ocağını kitap dolu raflarla donatacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Aydoğdu, "Salı günü çay ocağında bir kütüphane kuracağız. Kitap dolu raflarla çay ocağını donatacağız" dedi.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
"Bağımlılıklar aile yapımızı tehdit ediyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş'un başkanlığında 2024 Yılının 1. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Özellikle madde bağımlılığı bunun yanında alkol, sigara, teknoloji ve kumar bağımlılığı, hem toplumsal yapımızı hem de aile yapımızı tehdit ediyor" dedi.
‘İnsanlığın Gerçek Dostları Özel Ödülü’nün sahibi oldu
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) tarafından “24’üncü İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni” düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül’e, sigaraya karşı verdiği özverili destek ve mücadelesi dolayısıyla 2023 yılı “İnsanlığın Gerçek Dostları Özel Ödülü” takdim edildi.
Öğrencileri esnafa emanet etti
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Viranşehir ilçesi temaslarında Yenişehir Mahallesi 12. Cadde üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret ederek, civar okullarda eğitim alan öğrencileri esnafa emanet etti.
"Güvenli okul, güvenli gelecek"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıda okul çevresi ve güzergahları ile okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılacak çalışmalar madde madde belirlendi.
Bir hışımla geldi geçti Recep Yazıcıoğlu
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan'da yardımcılığını yapan en yakın çalışma arkadaşı, eski Vali Orhan Öztürk, ölüm yıldönümünde Vali Yazıcıoğlu’nu anlattı: BİR HIŞIMLA GELDİ GEÇTİ RECEP YAZICIOĞLU
Bakanlıktan Valiliklere yeni öğretim yılı genelgesi
İçişleri Bakanlığı’nca 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderildi.
Türkmen Dağı’na 200 keklik bırakıldı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Türkmen Dağı'ndaki yaban hayatının çeşitliliğini korumak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen kekliklerin doğaya salınma etkinliğine katıldı.
Kütahya, yangın alarmında!
Kütahya’da yaz sıcakları adeta kavuruyor! Artan sıcaklıklar ve düşük nem ile birlikte ormanlar da tehdit altında. Sıcak hava, düşük nem ve lodos sebebiyle orman yangınlarına karşı tüm ekiplerin teyakkuza geçtiğini açıklayan Vali Ali Çelik, “Tüm vatandaşlarımıza çağrımdır; önümüzdeki 15 gün kesinlikle ormanlık alanlardan uzak durmamız lazım. Bu kritik süreci hep birlikte yönetmeli, ormanlarımızı korumalıyız” dedi.
716 düzensiz göçmen ve 28 organizatöre gözaltı
Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik, Göç İdaresi Başkanlığı taşra birimleri ile birlikte düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele edilebilmesi için ülke genelinde ‘huzur’ uygulaması yaptı.
Okul çevreleri ve servis araçlarına son gün denetimi
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde okul ve öğrenci yurtları çevreleri ile servis araçlarına yönelik denetim yapıldı.
“Kökünü kurutma operasyonları devam edecek”
Şanlıurfa'da jandarma tarafından bugüne kadar düzenlenen en geniş uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen malzemeler ve operasyonun detayları Vali Salih Ayhan tarafından basınla paylaşıldı.
Ders niteliğindeki tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu
Mardin Savur Kaymakamlığı ile Savur Belediyesinin ortak yürüttüğü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığını konu alan ‘Heba’ tiyatro oyunu Belediye Kültür Merkezinde sahnelendi.
Okulların çevresi denetimden geçti
İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlangıç haftasında 5 gün boyunca “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması” yapıldı. Okul servis araçları da hafta boyunca yoğunlaştırılmış bir şekilde denetlendi.
Vatandaşlar Sağlık Sokağı’nda bilgilendirilecek
Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünce halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Valilik önünde oluşturulan Sağlık Sokağı’nın açılışını yaptı.
Okulların çevresindeki güvenlik tedbirleri artırılacak
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri genelgesi gönderildi.
Sigarayı bıraktılar, kazandılar
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya tarafından başlatılan Bırak Kazan Kampanyası’nda kazananlara ödülleri verildi. Kızılkaya, kampanyaya başvuru yapan 452 kişinin 217’sinin sigarayı bıraktığını tespit ettiklerini söyledi.
Kaçak göçmenlere göz açtırılmıyor
İçişleri Bakanlığınca düzensiz göç ile mücadeleye yönelik dün yapılan "Huzur-2022/7" uygulamasında 18 organizatör gözaltına alınırken 1141 düzensiz göçmen yakalandı.
Emniyet kaçak göçmenlere göz açtırmıyor: Bir günde 1500 düzensiz göçmen yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü ülke genelinde düzensiz göç ile mücadeleye yönelik huzur uygulaması yaptı. 461 terminal, 5971 metruk bina, 10 bin 922 umuma açık yer kontrol edildi. Aranan 621 şahıs ile 1543 düzensiz göçmen yakalandı.
Ekranı kapat, dünyaya koş!
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, “Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele” seferberliği kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Ekranı Kapat, Dünya’ya Koş” temalı ‘Yarı Maraton Koşusu’ etkinliğine katıldı.
Sigarayı bırak, çeyrek altını kap!
Bilecik Valiliği “Bırak Kazan” isimli sigarayı bırakma kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında gerekli şartları yerine getirenler arasında yapılacak kura çekimi sonrası 4 kişiye çeyrek altın hediye edilecek.
Emre NEBİOĞLU
Kocaali Kaymakamı