Arama
Arama Sonuçları
Genel Sekreter, mülki idare amiri Kutluca oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Mülki İdare Amiri Mithat Can Kutluca atandı.
"Türk, beklenilendir' düsturunu iliklerime kadar yaşadım"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Suriye-Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezi'nde verilen iftar yemeğine katıldı. Vali Aslan, "Oraya merhameti taşıyan samimiyet 'Türk, beklenilendir' düsturunu iliklerime kadar bir kez daha yaşattı" dedi.
Suriye sınırındaki Mehmetçikle iftar
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe İlçesi 12'nci Hudut Bölük Komutanlığı Akdoğan'da, Suriye Sınırında görevi başındaki Mehmetçiklerle iftarda bir araya geldi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı: 9 asker şehit
Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit oldu. Çatışmalarda 4 personel de yaralandı.
"Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "Kafes-30" operasyonuyla Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 10 kişinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, "Halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız" dedi.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Sınırda inceleme
Suriye sınır hattında bulunan askeri birlikleri denetleyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Her türlü yasadışı geçişi engellemek için fedakârca nöbet tutan tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
"Türk milleti nerede bir mazlum varsa orada"
Yozgat'ta Filistin yararına düzenlenen kermese katılan Vali Mehmet Ali Özkan, "Türkün ve Türk milletinin büyüklüğü kimi zaman Karabağ'da, kimi zaman Suriye'de, Balkanlarda karşımıza çıkıyor. Türk milleti nerede bir mazlum varsa orda olmaya devam ediyor. Bu Türk milletinin merhametinin bir geleneği" dedi.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
“Bir damlada bin mutluluk”
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Damla Gönüllülük Hareketi programı kapsamında, Endonezya, Suriye ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen genç gönüllüleri ağırladı.
İstanbul'da kaydı bulunmayan Suriyelilere yaptırım uygulanacak
Başka illerde kayıtlı olmalarına rağmen İstanbul'dan ayrılmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler, 24 Eylül 2023’e kadar İstanbul’dan ayrılmazsa yaptırım uygulanacak.
Vatan size minnettar!
Gaziler Günü’nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelen Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Şehitler nurlarmış, gaziler onurlanmış kimselerdir” dedi.
İlk ‘hayırlı olsun’a Seyit geldi: Keşke gitmeseydiniz
Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Muğla’nın Datça ilçesine atanan Kastamonu Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı’ya ilk ‘hayırlı olsun’a gelen minik Seyit Akree oldu. Kaymakam Atıcı'nın ilgilendiği Suriyeli bir ailenin 10 yaşındaki oğlu olan Seyit, kaymakam abisine 'Keşke gitmeseydiniz" dedi.
“Her şey çok farklı olacak”
Kaçak göçle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''1 Ekim'de İstanbul'daki geri gönderme merkezimiz bittiğinde, Türkiye çapında aynı anda çalışma yürüteceğiz. Her şey çok farklı olacak" dedi.
Mehmet Ali Kumbuzoğlu
Aksaray Valisi
“10 gün sonra bakanlığım sona eriyor”
İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, "10 gün sonra bakanlığım sona eriyor. 7 yıl görevdeydim, elimden geleni yaptım" dedi.
Tuncay Akkoyun
Mardin Valisi
“Bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak, bu ülke bölünmeyecek”
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Tel Abyad kentinde PKK-PYD terör örgütünün gizlediği patlayıcılara müdahale sırasında şehit olan iki polis memuru için GAP Havalimanı’nda tören düzenlendi.
Şehidin hiç görmediği oğlunu sevdi
İstanbul Küçükçekmece Kaymakamı Mehmet Tunç ve Yeşilova Mahallesi Muhtarı Erdoğan Önder, Şehit Üsteğmen Muhammed Ali Kalo’nun ailesini ziyaret ederek, şehidin hiç görmediği evladı Ömer Ali Kalo’yu sevdi.
230 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlık verilen yabancıların sayılarını açıkladı. Bakan Soylu, yabancıların seçmen listelerine eklendiği iddiasını da yalandı.
Kadir Duman
Ergene Kaymakamı
Vedat Yılmaz
Beypazarı Kaymakamı
Ali Cemal Altınöz
Çelikhan Kaymakamı
Komandoları Suriye görevine uğurladı
Bingöl Adaklı Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, 3. Jandarma Komando Taburunu Suriye görevine yolcu etti.
Depremlerde çocuğu Suriyeli 6 bin 660 yabancı hayatını kaybetti
Depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısını 48 bin 448 olarak açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bunların içerisinde yabancı uyruklu sayısı ise 6 bin 660 ve bunların büyük bir bölümü Suriyeli kardeşlerimiz" dedi.