Arama
Arama Sonuçları
"Şanlıurfa'da yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838"
Mobil Göç Noktası Uygulaması Aracını ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Şanlıurfa sınırları içerisindeki şu anda bulunan yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838'dir" dedi.
İstanbul’da 1 milyon 87 bin yabancı yaşıyor
Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancının yaşandığını açıkladı.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
“Başarıyı katlayarak devam ettireceğiz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin Göç İdaresi müdürleriyle bir araya geldi. Bakanlığın göç politikasını anlatan ve il müdürlerinden beklentilerini aktaran Yerlikaya, “Tedbirlerden asla taviz verilmeyecek” dedi.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
İstanbul'da kaydı bulunmayan Suriyelilere yaptırım uygulanacak
Başka illerde kayıtlı olmalarına rağmen İstanbul'dan ayrılmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler, 24 Eylül 2023’e kadar İstanbul’dan ayrılmazsa yaptırım uygulanacak.
“Her şey çok farklı olacak”
Kaçak göçle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ''1 Ekim'de İstanbul'daki geri gönderme merkezimiz bittiğinde, Türkiye çapında aynı anda çalışma yürüteceğiz. Her şey çok farklı olacak" dedi.
“10 gün sonra bakanlığım sona eriyor”
İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, "10 gün sonra bakanlığım sona eriyor. 7 yıl görevdeydim, elimden geleni yaptım" dedi.
230 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlık verilen yabancıların sayılarını açıkladı. Bakan Soylu, yabancıların seçmen listelerine eklendiği iddiasını da yalandı.
Depremlerde çocuğu Suriyeli 6 bin 660 yabancı hayatını kaybetti
Depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısını 48 bin 448 olarak açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bunların içerisinde yabancı uyruklu sayısı ise 6 bin 660 ve bunların büyük bir bölümü Suriyeli kardeşlerimiz" dedi.
Gönül coğrafyamız da tek yürek
Sinop’ta ikamet eden ve Uluslararası koruma kapsamında bulunan Irak, Afganistan, Suriye ve Kuveyt uyruklu yabancı misafirler de Sinop Valiliği koordinesinde düzenlenen yardım kampanyasına katıldı.
Yabancılardan depremzedeler için kan bağışı
Samsun Valiliği’nin öncülüğünde Göç İdaresi Müdürlüğü’ne kayıtlı Suriye, Irak, Afganistan ve Ukrayna uyruklu yabancılar, depremzedeler için kan bağışında bulundu.
“9 bin 319 yabancı terörist savaşçıyı sınır dışı ettik”
İl Göç İdaresi Müdürleri toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2011'den bu yana 150 ülkeden 111 bin kişiye ülkeye giriş yasağı koyduk. Çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu tespit edilen 102 uyruktan 9 bin 319 yabancı terörist savaşçıyı sınır dışı ettik" dedi.
“Düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor”
Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ve yıl başından bu yana 8 bin 710 göçmenin sınır dışı edildiğini söyledi.
"Sınırdan sızmaları sıfırladık"
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Barış Pınarı Harekâtı sonrası bölgede ve sınırlarda neler yaşandığını Milliyet Gazetesi Yazarı Abdullah Karakuş’a değerlendirdi. Vali Ayhan, bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından Tel Abyad’da ekonomik canlanmanın da başlandığını dile getirerek, Suriye’ye geri dönüşlerin arttığını vurguladı.
221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşı oldu
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Türk vatandaşlığına geçen Suriyelilerin sayısını açıkladı.
Türkiye’de yaşayan yabancı sayısı 5 milyon 239 bin
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye’deki yaşayan yabancı sayılarını açıkladı. Çataklı, toplam 5 milyon 239 bin yabancının Türkiye’de yaşadığını, bunun 3 milyon 577 binin Suriyeli olduğunu belirtti.
“PKK'nın dağ kadrosuna 9 çizik daha attık”
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "PKK’nın silahlı dağ kadrosuna 9 çizik daha attık. Aralarında 4’ü liste dışı ve 1’i gri kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu dağ kadrosundan 9 terörist 8’i ölü, 1’i sağ olarak etkisiz hale getirildi." dedi.
521 bin Suriyeli ülkesine döndü
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ülkesine dönen Suriyeli sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Çataklı, şu ana kadar 521 bin 39 Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıkladı.
Sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı yüzde 142 arttı
Türkiye'nin kaçak göçle kararlı mücadelesi ve sınır dışı operasyonları aralıksız devam ediyor. Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bugüne ülkeden sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısının geçen yıla göre yüzde 142 artarak 69.692'ye ulaştığını duyurdu.
Vali Ayhan’dan Suriyeli kanaat önderlerine uyarı: Provokasyonların içinde olmayın!
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Suriyeli kanaat önderleri ile buluştu. Suriyeli misafirleri dinleyen Vali Ayhan "Ensar ve muhacir tadında bugüne kadar gelen ilişkilerin sürmesini ve misafirlerimizin yapılan provokasyonların içinde olmamalarını istiyorum" dedi.
59 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde son 7 ayda 59 bin 40 düzensiz göçmen sınır dışı edildiğini açıkladı.
Katar’la AFAD arasında işbirliği
AFAD Başkanlığı ve Katar Kızılay’ı arasında, Suriye’nin El-Bab bölgesinde yerinden edilmiş Suriyeliler için inşa edilecek yaklaşık 3,5 milyon dolar değerindeki yerleşim yeri projesi ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.
Vali Ayhan: Temel düşüncemiz daha iyi bir Urfa
Şanlıurfa’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Salih Ayhan, “Şehir bir kişiyle değil, bir çok bileşenin birliğiyle değişebilir. Yerel yönetimler, siyaset, basın ve valiliğimizin koordinesinde güçlü birliktelik ile bu dönüşümü sağlayabiliriz. Temel düşüncemiz daha iyi bir Urfa olmalı” dedi.
Suriyeli göçmenlere bu bayram da izin yok
İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, Suriyeli sığınmacıların Ramazan bayramında olduğu gibi Kurban bayramında da ülkelerine gidip geri gelmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı. Çataklı, terör örgütlerine yönelik haziran ayında düzenlenen operasyonlarda 142 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Osmaniye'de 35 Suriyeli kamptan kaçtı, tamamı yakalandı
Osmaniye Cevdetiye'deki mülteci kampında bulunan Suriyeli sığınmacılar, olay çıkararak kamptan kaçtı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kaçanların tamamının yakalandığını açıkladı.
1815 yabancı iş yeri tabelası TSE standartlarına uygun değil
Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilere ait iş yerlerinin tabelalarında yüzde 75 Türkçe olması gerektiğini hatırlattı. Göç İdaresi, yapılan denetimlerde 3 bin 600 tabelanın bu kurala uymadığının tespit edildiğini, bunlardan 2 bin 151’inin standartlara uygun hale getirildiğini açıkladı.
1200 mahalle Suriyelilerin ikametine kapatılacak!
Ankara'da Göç İdaresi Başkanlığı Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürülecek. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak" dedi.
Bakan Soylu uyardı: Göçü öcü haline getirmek istiyorlar
Göç Kurulu Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Batı'nın ve bizim içimizdeki ırkçı yaklaşımların içerideki siyasi rant oyuncularının yaptığı, göçü öcü haline getirmektir” dedi.