Arama Sonuçları
Afyonkarahisar'ın geleneksel değerleri dünyaya açıldı
ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda sergilenen Afyonkarahisar standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Termal turizmi, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehir, uluslararası tanıtımda iddiasını ortaya koydu.
Elazığ'ın tarihi konağı eski görkemine kavuşacak
Tarihi Beyzade Efendi Konağı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kahramanmaraş depremi sonrası başlattığı restorasyon projesi kapsamında yeniden ayağa kaldırıldığını belirten Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Beyzade Efendi Konağı, bölgenin tarihi ve mimari dokusunu yansıtan en değerli yapılardan biri. Bu restorasyon çalışmasıyla eski görkemine kavuşturuluyor" dedi.
Antalya’nın gastronomisi dünyaya tanıtılacak
Antalya’nın gastronomi potansiyelini artırmak ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla kurulan Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 5’inci toplantısını Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin'in katılımıyla gerçekleştirdi.
"Afyonkarahisar'ın UNESCO tescilli mutfağı hak ettiği yeri bulacak"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri' mottosuyla tanıtılan Afyon Haşhaşı etkinliğine katıldı. Afyon Haşhaşı'nın kendine has tadı ve besleyici özellikleri olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, "UNESCO tescilli mutfağımızın bu değerleri, coğrafi işaretler ile tescillenerek ülke genelinde hak ettiği yeri bulacak" dedi.
AFAD Başkanı Pehlivan, deprem bölgesinde saha incelemesi yaptı
AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, deprem bölgesi saha inceleme programına Malatya ile devam etti. Sahada inceleme yapan ve Vali Seddar Yavuz'dan son durum hakkında bilgi alan Pehlivan, "Asrın Felaketi’nin tüm izleri silinene kadar; hep birlikte, durmadan yorulmadan" dedi.
Erzurum mutfağından 4 ürün daha tescillendi: ''Türkiye'nin en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü ili''
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum mutfağına ait 4 ürünün daha tescillenerek koruma altına alınması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Vali Çiftçi, '' Cağ kebabından kadayıf dolmasına, ehram dokumacılığından Oltu taşına kadar 60 ürünümüz coğrafi işaret tesciline sahiptir. Erzurum, Türkiye’de en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip üçüncü il konumundadır ve bu konumunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
Vali Çeber'den tüm vatandaşlara davet: Eşsiz bir kültür yolculuğuna hazır olun!
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep'in 21 tescilli müzesini tanıtarak, tüm vatandaşları bu kültürel zenginlikleri görmeye davet etti. Vali Çeber paylaşımında, ''Tescilli 21 müzemizle tüm misafirlerimizi bu zengin kültürü keşfetmeye bekliyoruz. Eşsiz bir kültür yolculuğuna hazır olun'' dedi.
"Tekirdağ önemli bir ekonomik üst"
Uluslararası Balkan Sempozyumu'na katılan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, "Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik ticaretin artması gerekiyor. Burada da Tekirdağ’a özel bir görev düşüyor. Çünkü ulaşım, ekonomik faaliyetler ve ticaret bakımından Tekirdağ önemli bir ekonomik üsttür" dedi.
Vali Çiçek, tarihi binalardaki çalışmaları denetledi
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Millet Bahçesi sahasındaki Tarihi Tescilli Binalarda devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarını denetledi.
Vali Mustafa Yavuz: Yörük Köyü en iyi turizm köyleri arasında yer alacak
Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı tarihi Yörük Köyü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) İyileştirme Programı'na dahil edilerek uluslararası tanınırlığını artırmayı hedefliyor. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, "Yörük Köyü, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini barındırıyor. Geleneksel yaşam tarzı, kültürel altyapısı ve üretimiyle özgün bir destinasyon. Çalışmalarımız sonucunda Yörük Köyü’nün en iyi turizm köyleri arasında yer almasını hedefliyoruz" dedi.
Balıklıgöl için 70 milyon TL'lik iş yapılacak
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Balıklıgöl’deki düzenleme, bakım ve onarımlar için kaynak ayrıldığını belirterek, "Toplam 70 milyon TL'lik bir iş yapacağız. Balıklıgöl son derece üzerinde durduğumuz hassas bir nokta, ilimizin göz bebeği" edi.
Bitlis'in İçli Köfte ve Ciğer Taplaması tescillendi
Bitlis'in yöresel lezzetleri, İçli Köfte ve Ciğer Taplaması, yapılan çalışmalar sonucunda coğrafi işaret tescili aldı. Böylelikle Bitlis, gastronomi alanındaki dördüncü tescilli de almış oldu.
Hatay'ın lezzet çarşısında sona gelindi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde açılışına sayılı günler kalan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
Edirne'de 300'ten fazla konak restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte bulunan 300’den fazla tescilli konağın şehrin turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alan labada sarması için önce yaprak topladı, ardından da sarma sardı.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.
Gürün Kaymakamlığından coğrafi işaret atağı
Sivas’ın Gürün ilçesinde yetişen ve birbirinden güzel meyveler arasında yer alan “Ayvaniye Elması”, Gürün Kaymakamlığı ve Belediyesi girişimleriyle coğrafi işaretli ürün olarak raflarda yerini alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulunuldu.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
Batman'ın Kozluk Domatesi tescillendi
Batman'ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Vali Ekrem Canalp, tescil belgesinin Batman'a hayırlı olmasını temenni etti.
Depremin yıktığı camiler yeniden ibadete açılacak
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’daki hasarlı camilerin son durumu Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıyla değerlendirildi.