Arama
Arama Sonuçları
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
Erzurum'da TRT sanatçılarının rüzgarı esti
TRT Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının icra ettiği “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” Erzurum'da başladı. Konseri izleyen Vali Mustafa Çiftçi, "Güzel şehrimiz Erzurum’da, bu akşam, keyifli dakikalar geçirdik" dedi.
Bağımlılığa karşı "Bağımsızlık Türküsü" söyleyecekler
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, 'bedensel, ruhsal ve zihinsel' olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız" dedi.
"İyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı. Vali Çiftçi, "Büyük insanların arkasından ‘iyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin, böyle bir iz bıraktın’ denir" dedi.
"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük"
6. Lale Festivali'ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür" dedi.
Kırşehirli çoban söyledi, Vali Buhara dinledi
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, köy ziyaretleri sırasında karşılaştığı Taburoğlu Köyü'nde çobanlık yapan İlyas Aydemir'in sesiyle mest oldu.
ŞURKAV’dan Urfa kültürünün yaşatılmasına katkı
Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
Öğrencilerin çay davetine icabet etti
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencilerinin çay davetini geri çevirmedi. Vali Aslan, iftar sonrası öğrencilerin evine konuk oldu.
Nevruz Bayramı kutlu olsun!
Bolu Valisi Erkan Kılıç, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) Kültür Merkezinde düzenlenen açık hava programına katıldı.
Köy odasında türkü söyleyip pişmaniye yaptı
Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Mahmut Köyü’nde köy halkı ile bir araya geldi.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
“Teknofest kuşağını Türk’ün çağına hazırlamakla mükellefiz”
Din Kültürü öğretmenleriyle bir araya gelen Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Milli ve manevi değerlerimizle yetişecek olan evlatlarımız en kısa zamanda aziz milletimizi yüceltecek ve dünyaya nizam verecektir. Tüm öğretmenlerimize, Diyanet ve milli eğitim camiamıza, emeği geçenlere müteşekkiriz” dedi.
‘Bağımsızlık Türkünü Söyle'
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, denetimli serbestlik kararı verilen, özellikle geçmişinde uyuşturucu madde kullanımı olan yükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Valilik, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversite arasında düzenlenen İşbirliği Protokolünü imzaladı.
Mülkî çaldı, Âşık Feymani söyledi: Ahu gözlüm tut elimden
Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Samsun İlkadım Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Cemal Safi Şiir Yarışması’nda ‘Körün Fil Tarifi’ şiiri ile üçüncü oldu.
Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı
“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yazdıkları ilk mektuplara Mehmetçikten videolu cevap geldi
Adıyaman Şehit Taha Uluçay K1 Konteyner Kent İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencileri yazmayı öğrenir öğrenmez, Zeliha öğretmenleriyle beraber Hakkari-Şemdinli Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Mehmetçiklere mektup yazdı.
Vali çaldı, bozkırın avazı söyledi
Sivas'ta çektiği türkü videolarıyla adını Türkiye'ye duyuran ve bozkırın avazı namıyla gönüllere taht kuran Tarık Kara, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile türkü söyledi. Vali Şimşek bağlamasını çaldı, Tarık Kara da 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirdi.
“İyi çalışırsanız kesinlikle kazanırsınız”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu’nu ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Okul Müdürü Halil Avcı, okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından karşılanan Vali Yılmaz, daha sonra öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet etti.
Hakkari’de Kar Festivali heyecanı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik beraberindeki heyet ile birlikte; Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Vakıfbank katkılarıyla düzenlenen Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi’nin 5’inci Kar Festivali Açılış Törenine ev sahipliği yaptı.
İlçesini tanıtan kaymakam, sesiyle büyüledi
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kanal 7’de yayınlayan Gündüz Gece programının konuğu oldu. İlçenin tanıtımını yapan Kaymakam Kayabaşı, izleyicilere de bir sürpriz yaptı. Bağlamasını eline alan Kayabaşı, hem çaldı hem de Mardin türküleri seslendirdi. Sesiyle herkesi büyüleyen Kaymakam Kayabaşı, profesyonellere de taş çıkardı.
Kıbrıs Türkü’nün milli kahramanları anıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türk Mukavemet Teşkilatı Lideri Dr. Fazıl Küçük ölüm yıl dönümü dolayısıyla Antalya’da anıldı. Vali Hulusi Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC, atiye doğru beraber yürüyor" dedi.
Osmaniye’nin kurtuluşunun 102. yılı kutlandı
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri dün akşam başladı. Kutlamalar kapsamında Fener Alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi düzenlendi, sabah saatlerinde ise Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
"Hiç kimse bizimle baş edemez"
Kütahya Valisi Musa Işın, Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askeri anmak ve Filistin'e destek vermek için düzenlenen yürüyüşü katıldı. Vali Işın, "Biz Türk milletiyiz. Hiç kimse bizimle baş edemez. Bu topraklar hiçbir zaman ecnebi çizmesiyle çiğnenmemiştir, bundan sonra da çiğnenmeyecektir" dedi.
“Bir şiir de bizim hissemize düştü”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Beyaz Karanfil Derneğinin Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlediği Cumhuriyetin 100. yılında kültür, sanat etkinlikleri kapsamında, “Her kız çocuğu adına şiirler yazılası birer Seraye’dir” mottosuyla gerçekleştirilen şiir gecesine katıldı.
Tanrı Dağları’ndan Toroslar’a kardeşlik türküleri yankılandı
Kırgızistan’ın bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı ve Cengiz Aytmatov’un doğumunun 95. yıl dönümüne ithafen düzenlenen Kırgızistan Kültür Günleri, Antalya’da kapanış konseriyle sona erdi.
Birlikte türkü söylediler
Özel birey Eyüp Sarsılmaz, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'yı makamında ziyaret etti. Bağlamasını çalan ve türkü söyleyen Sarsılmaz'a Vali Kızılkaya da eşlik etti.
KKTC 40 yaşında
15 Kasım 1983'te ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dün tören ve etkinliklerle kutlandı. Antalya’da düzenlenen resepsiyona katılan Vali Hulusi Şahin, “Nice yıllara” dedi.
"Bir millet yok edilmek isteniyor"
Kütahya'da 34 sanatçı, 41 eserle Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek için çağrılı afiş sergisi düzenledi. Serginin açılışında konuşan Vali Musa Işın, "Bir millet yok edilmek isteniyor" dedi.
"Türk milleti nerede bir mazlum varsa orada"
Yozgat'ta Filistin yararına düzenlenen kermese katılan Vali Mehmet Ali Özkan, "Türkün ve Türk milletinin büyüklüğü kimi zaman Karabağ'da, kimi zaman Suriye'de, Balkanlarda karşımıza çıkıyor. Türk milleti nerede bir mazlum varsa orda olmaya devam ediyor. Bu Türk milletinin merhametinin bir geleneği" dedi.