Arama
Arama Sonuçları
“Çalışmak sizden, YKS başvuru ücreti bizden”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, üniversite sınavına girecek öğrencilerin yükünü hafifletiyor. Kaymakam Kayabaşı, belediye aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin YKS ücretini karşılayacak.
Yeter ki siz çalışın, YKS ücreti valilikten
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, üniversite sınavına girecek öğrencilere müjde verdi. Öğrencilerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, “Yeter ki siz ders çalışın, YKS ücretini biz hallederiz” dedi.
İstanbul Valiliği, 30 bin bebeğin ihtiyacını karşılayacak
İstanbul Valiliği, “GözBEBEĞİMİZ İstanbul” projesi ile ailelere destek olacak. Vali Davut Gül, projeyle İstanbul’da doğan 30 bin bebeğin, bebek bezi ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
77 kaymakam adayı ilanı Resmi Gazete'de
İçişleri Bakanlığı bu yıl alacağını duyurduğu 77 kaymakam adayı için ilana çıktı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre 3 Aralık’ta yapılacak sınav için başvurular 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında alınaak.
Üniversite öğrencilerinin yemek ücreti belediyeden
Mardinli üniversite öğrencilerine 3 müjde veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, bursların 5 bin liraya çıkarıldığını, üniversite yemekhanesindeki ücretin belediye tarafından karşılanacağını açıkladı.
“Tebrik çiçeği yerine bağış yapın!
Son Valiler Kararnamesiyle 57 ilin valisi değişirken, valiler kendilerine tebrik çiçeği gönderilmesi yerine bağışta bulunulmasını istedi.
Konteyner kent alanları için "geçici el koyma" kararı
Hatay Valiliği, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla ücreti daha sonra ödenmek üzere bazı parsellerde geçici olarak el koydu.
Valiliklere nakliye genelgesi
İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin taşınmasında fahiş fiyatı engellemek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucu nakliye firmalarının taşıma ücretlerini belirledi.
Valiliklerden eşya taşımaya ücret sınırı
Gaziantep Valiliği’nin ardından Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay Valiliği de deprem nedeniyle il içi ve il dışı ev eşyası taşımalara ilişkin fırsatçılık yapanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağını açıkladı.
Vali ev taşıma ücretine sınır getirdi
Şehir içi ve şehirler arası nakliye ücretlerinin bir kaç kat artması üzerine Gaziantep Valisi Davut Gül, ev taşıma bedeline azami sınır getirdiklerini açıkladı.
Gençlerle voleybol maçı yaptı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, meslek lisesi ziyaretinde öğrencilerle voleybol maçı yaptı. Öğle yemeğini öğrencilerle yiyen Vali Ayhan, “Evlatlarımın enerjisi ve neşesiyle günüm güzelleşti” dedi.
Üniversitede ‘askıda yemeğe’ belediyeden destek
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesi’nin hayata geçirdiği 'Askıda Yemek' uygulaması kapsamında öğrenci payının belediye tarafından karşılanması için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile protokol imzaladı.
‘Çözümüm Kaymakamda, Aklım Sınavımda!’
Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, ‘Çözümüm Kaymakamda, Aklım Sınavımda!’ ismiyle yeni bir proje başlattı. İlçede maddi durumu iyi olmayan ve sınavlara hazırlanan öğrencilere tablet veren ve evlerine internet bağlatan Kaymakam Kahveci, “Maddi imkansızlık öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasını engelleyemeyecek” dedi.
100 yerine 200 kaymakam adayı alınacak
İçişleri Bakanlığı, bu yıl alınacak kaymakam adayı sayısını 100’den 200'e çıkardı. Bakanlık, 21 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kaymakam adaylığı sınav ilanını 24 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de güncelledi.
100 Kaymakam adayı alınacak
İçişleri Bakanlığınca Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 kaymakam adayı alınacak. Kaymakam adaylığı sınav ilanı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Dönerler Vali'den!
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kent merkezinde öğrencilerin yoğun olduğu döner salonuna giderek bütün öğrencilere döner ısmarladı.