Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
Çiftçilerle birlikte nar topladı
Pamukkale ilçesinde nar hasadına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Biçerdöverle pancar hasadı yaptı
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, biçerdöverin direksiyonuna geçerek, kentin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarı hasadı yaptı.
Kaymakam traktörle fasulye hasadı yaptı
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, coğrafi işaretli Kelkit şeker fasulyesi hasadına katıldı. Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Algın, daha sonra da traktöre binerek, fasülye hasat etti.
Şanlıurfa'nın ağaçları tescillenecek
Fıstık hasadına katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte 45 milyon fıstık ağacının olduğunu ve asırlık fıstık ağaçlarının tescilleneceğini belirtti.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, soğan tarlasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı. Kaymakam Öztürk, "İlçemizde tarım faaliyetlerinin gelişmesi için her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
Vali, traktöre binerek hasat yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, traktöre binerek yer fıstığı hasadı yaptı.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Sinoplu üreticilere makine desteği yapıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan himayelerinde yürütülen proje kapsamında Durağan ilçesindeki çiftçiler ve üreticilere makine desteğinde bulunuldu.
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
TMO ilk fındığı 135,96 liradan aldı
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, TMO'nun fındık alımına başladığını belirterek, "TMO, Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı. Tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyorum" dedi.
Kaymakam, üreticiden alınan domates fiyatlarına sitem etti
Domates üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, "Fiyatlar çok kötü, 2 TL. Fabrikalara, sözleşmelerine uymanın iş ahlakının bir gereği olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.
Önce karpuz topladı, sonra ikram etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen Ortaoba Karpuzu'nun hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte karpuz toplayan Vali Sarıibrahim, daha sonra kestiği karpuzu vatandaşlara ikram etti.
Ağrı Valisi Koç, üreticilerle birlikte bal hasat etti
Ağrı'nın coğrafi işaretli Geven Balı'nda hasat döneminin başladığını ifade eden Vali Mustafa Koç, bu yıl 400 ton bal hedeflediklerini belirtti.
Kaymakam, üreticilerle birlikte ayçiçeği hasat etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ayçiçeği hasadına katılarak, bereketli bir sezon diledi.
Sinop'ta ilk kez ekilen karabuğdayın hasadı yapıldı
Sinop'ta ilk kez ekimi yapılan karabuğdayın hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve Karabuğdaylı Sinop Mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz" dedi.
"Devletin kurumları en az 30 yıl bu yol işiyle meşgul olmasın"
İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, "3 yıl içerisinde bütün köy yollarımızın, ana arterler de dahil olmak üzere sıcak asfaltla buluşmasını hedefliyoruz. En az 30 yıl özel idaremiz ve devlet kurumları, bu yol işiyle meşgul olmasın, başka alanlara yönünü çevirsin" dedi.
Kaymakam İmrak, Benati inciri topladı
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yetiştirilen, kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören Benati incirinin hasadına başlandı. Hasada katılan Kaymakam Mehmet Ali İmrak, Benati incirinin coğrafi işaret alması için başvuru yaptıklarını belirtti.
Vali Erol, işçilerle birlikte fındık topladı
Ordu’nun sahil kesiminde başlayan fındık hasadına katılan Vali Muammer Erol, işçilerle birlikte fındık topladı.
"Fıstık hırsızlarına karşı üst seviyede tedbirler alacağız"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık hasadına az bir süre kaldığını belirterek, fıstık hırsızlığının önüne geçmek için toplantı düzenlendi. Vali Şıldak, bu konuda üst seviyede tedbirler alacaklarını belirtti.
Burdur'un en eski pazarını gezdi
Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, kentin en eski yöresel ürün pazarlarından biri olan Yassıgüme Köyü Yöresel Ürün Pazarını da gezdi.
"Üreticiler daha verimli sulama yapabilecek"
Edirne Valisi Yunus Sezer, Havsa ilçesine bağlı Tahal köyünde yapımı tamamlanarak tarımsal sulama projelerini gezdi. Vali Sezer, "4 bin dekar alanın sulanmasına imkan sağlayacak olan kapalı devre sulama sistemiyle üreticiler daha verimli sulama yapabilecek" dedi.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
Şeftalinin en güzeli Bilecik'te
Üreticilerle birlikte şeftali toplayan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Şeftalinin en güzelinin Bilecik'te olduğunu iddia ediyoruz" dedi.
Kaymakam üreticilerle birlikte çay topladı
Trabzon'un Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, ikinci dönem çay hasadında üreticilerle birlikte çay topladı.
Edirne'de yaşanan kuraklık nehirleri vurdu
Meriç Elektrik Santrali'nde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle nehir suyu bazı bölgelerde azalıyor. Buradaki suyun tutulması ile aşağılara az su gitmesi söz konusu değil. Mevcut nehirden ne akıyorsa aşağıya aynısı gidiyor, bir damla su burada kalmıyor" dedi.