Arama
Arama Sonuçları
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Vali Balcı, gençlerle bilek güreşi yaptı
Yaz Spor Okullarının açılış programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Gelecek nesiller bizim için çok önemli" diyerek gençlerle, hem masa tenisi oynadı hem de bilek güreşi yaptı.
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
Van'da yapılan Spor Adası'nda sona gelindi
Van Valisi Ozan Balcı, Edremit ilçesinde yapılan Spor Adası'nda inceleme yaptı. Adanın eylül ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Nesiller gelir nesiller geçer, mühim olan bizim gelecek nesillere neler yaptığımızdır. Biz gelecek nesillere, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarıyla güzel şeyler üretiyoruz" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"Spora kıymet veren bir valiyim"
Van Valisi Ozan Balcı, Akıl ve Zeka Oyunları Van Turnuvası'nın final yarışlarının startını verdi. Vali Balcı, "Spora kıymet veren bir vali olarak her çocuğun bir spor dalı ile uğraşmasını ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olması gerektiğini belirterek spora tam destek verdik" dedi.
“Batman’da hedefimiz turizmi 12 aya yaymak”
Medeniyetler şehri Batman’ın turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla Valilik koordinesinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen 'Batman Turizm Master Planı Çalıştayı’nın açılış programı Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
Küçükbaş hayvancılıkta büyük adım
Erzincan Valiliği ile Ziraat Bankası arasında “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi protokolü imzalandı. Vali Hamza Aydoğdu, “Bu projeyle 595 bin olan küçükbaş hayvan varlığımızı daha yukarılara çıkararak, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin zirve şehirlerinden biri olacağız” dedi.
Hakkâri hayvancılığına 400 bin TL destek
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’deki küçükbaş hayvancılığına 400 bin TL kredi desteği sunan proje protokolünü imzaladı.
Van’ın vizyonu uluslararası kongrede belirlenecek
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek. Vali Ozan Balcı’nın öncülüğünde düzenlenecek kongrede ‘‘Türkiye Yüzyılında Van’ tasavvuru ele alınacak.
"Buzağılar Ölmesin İşletmelerimiz Şenlensin"
Ardahan'da büyükbaş hayvancılıkta buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla Valilik Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Buzağılar Ölmesin İşletmelerimiz Şenlensin" projesi hayata geçirildi.
Kısa vadede yapılacaklar tamamlandı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremde yıkılan Toptancılar Sitesi için kurulan Geçici Toptancılar esnafına misafir oldu. Kısa vadede yapılması gereken işlerin tamamlandığını belirten Vali Ünlüer, bundan sonraki süreçte orta ve uzun vadede yapılması gereken işlerin ele alınacağını kaydetti.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
Kayyımlar belediyenin borcunu yüzde 115’ten 35’e indirdi
Vali Ekrem Canalp’in başkan vekilliğini yürüttüğü Batman Belediyesi, belediye borçlarını gündeme getiren ve Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması için önerge veren HEDEP milletvekillerini ters köşe yaptı. HEDEP milletvekillerinin gündeme getirdiği borcun kayyımlar öncesinde alınan dış borç olduğunu açıklayan Batman Belediyesi, “Kayyımlar, Batman Belediyesini % 115'lik borç stoğu ile devralmış olup, an itibari ile bu oranı % 35 seviyesine indirmiştir” dedi.
Vanlı çiftçi ihya oluyor
Çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtım töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, 15 bin 293 çiftçiye 2 yılda 170 Milyon TL değerinde 7460 ton tohum desteği verildiğini açıkladı.
“En fakirler en lüks yerde yaşayacak”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı mahalle buluşmalarının 13’ncüsü Yeşiltepe mahallesinde gerçekleşti.
250 bin liralık faizsiz kredi 400 bine çıkarıldı
Van Valisi Ozan Balcı’nın girişimi ile Ziraat Bankası’nın Koyunculuk Projesi kapsamında verdiği faizsiz 250 bin liralık kredi 400 bin liraya çıkarıldı.
Vali yardımcısı oğullarına vasiyetini şiire döktü
Kocaeli’nden Sakarya’ya tayin olan şair Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, oğullarına vasiyetini mısralara döktü. Şiirinde oğullarına hayat dersi niteliğinde tavsiyelerde bulunan Avşarbey, “Zorbalığı bir hak görme/ Hak adaleti yok görme/ Bir Fatiha'yı çok görme/ Mülki denen zata oğul” dedi.
Hatay’ın ihyası için yeni bir dönem başlıyor
Deprem bölgesi olan Hatay’ın ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 17 Temmuz’da başlattığı ‘Yerinde dönüşüm’ projesiyle Hatay yeniden ayağa kaldırılıyor.
Kitap kurtlarına ödül
Van Valisi Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il genelinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül törenine katılarak, “Hayatı anlamak, hayal kurmak için kitap okumak lazım” dedi.
‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi üçüncü kez yenilendi
Ardahan’da küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla 2020 yılında hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi bu yıl ‘Dünya Çiftçi Haftası’nda Vali Hüseyin Öner ve diğer yetkililerin imzaladığı protokol ile yenilendi.
Eğitim yılının ilk dönemini masaya yatırdı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, dezavantajlı bölgelerde eğitim veren okulların idarecileri ile bir araya gelerek eğitim öğretim yılının ilk dönemi için değerlendirmelerde bulundu.
“Örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapısının tamamen bitirildiğini açıkladı.