Arama
Arama Sonuçları
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
"Güzelliklerle anılmaya devam edeceğiz"
Bir zamanlar terörün kol gezdiği Siirt’in Eruh ilçesi yurt içi ulusal yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Yemek yarışmasında jüri üyeliği yaptı
Malatya Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 14-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kale Turizm ve Otel İşlemeciliği Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek düzenlenen etkinliğe katıldı.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
100 bin bardak çay ikram edilecek
Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonuyla “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla 02-05 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesinde düzenlenecek Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı Vali İhsan Selim başkanlığında gerçekleştirildi.
Bilgilerini yarıştırdılar
Konya’nın Kulu ilçesinde "Haydi Bil Bakalım" bilgi ve kültür yarışmasının finali gerçekleştirildi. Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, birinci olan okulun öğrencilerine ödüllerini verdi.
“Girişimci öğrenciler, milli şirketler ve ilham veren anlar!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fındıklı’nın Sümer Köyü İlkokulu'nu ziyaret ederek, okulun içerisinde yer alan tarım alanları ve atölyeleri gezdi. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Sümer Yerli Girişim ve Yatırım Yarışması” etkinliğine katıldı.
Pedallar start verince dönmeye başladı
58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etabı olan Alanya-Antalya parkuru, Vali Hulusi Şahin ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın start vermesiyle başladı.
‘Kuzu gömleğinde ahi pilavı’ birinci oldu
Kırşehir’de 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Mete Buhara ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Öğrencilerin eğlencesine katıldı
Kayseri Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin oyunlarına eşlik eden Kaymakam Kaya, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi.
Şehit kaymakam anısına paraşüt şampiyonası
Mardin'in Derik ilçesinde, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına “Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası” düzenlendi.
“Mukaddes kitabımızı okurken manasını tefekkür etmeli, ömrümüzü Kur’an ile süslemeliyiz”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması 6. Bölge final programına katıldı.
Kaymakam ve başkandan gösteri maçı
Kastamonu Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu ile Cide Kapalı Spor Salonunda Masa Tenisi Turnuvası'na katıldı.
11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluş Bayramı kutlu olsun!
İstiklal Madalyalı Şanlı şehir Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılında, gururlu mücadeleyi gerçekleştiren tüm ecdadı rahmet ve minnetle anıyoruz.
Mardin’de Uluslararası Bulgur Festivali
Mardin’de bu sene ilki düzenlenen "Uluslararası Bulgur Festivali’ çeşitli etkinliklerle başladı.
2 dakikada 188 gram acı biber yiyerek birinci oldu
Antalya Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, ilçeye bağlı Kasaba mahallesinde düzenlenen Kapya Hasat Şenliği’ne katıldı.
‘Yıldız Dağı, bambaşka bir sezon yaşayacak’
Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde hazırlıkların sürdüğünü belirterek, kayak severlerin bu yıl bambaşka bir sezon yaşayacağını söyledi. Girişimler neticesinde bu yıl iki uluslararası yarışmanın da Yıldız Dağı’nda gerçekleştirileceğini açıkladı.
Vali biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, protokol üyeleri ve çiftçilerle birlikte, Bafra’ya bağlı Karaburç Mahallesi'nde düzenlenen 8. Geleneksel Çeltik Hasat Etkinliğine katıldı.
Fırat’ın incisi Birecik’te, ‘Kelaynak ve Balcan Festivali’ başlıyor
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, 23-24-25 Eylül 2022'de ikincisi düzenlenecek ‘Birecik Kelaynak ve Balcan Festivali’ tüm hemşehrilerini davet etti.
‘Masal şehri’ fotoğraflamak isteyenlere davet
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 22-25 Eylül tarihleri arasında Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 5. Ulusal Foto Safari Tanıtım Lansmanına katıldı. Vali, "Masal Şehir Mardin" konulu foto safaride kadim şehri fotoğraflamak için tüm fotoğraf severleri kente davet etti.
Tokat’ta festival rüzgarı esecek
27-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Tokat Gastronomi Festivali hazırlıkları sürerken Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Festivalle Tokat mutfağı rüzgarı Türkiye’de esecek” dedi.
Çamoluk Festivali’nde en iyi bal 30 bin liraya satıldı
Giresun'un Çamoluk ilçesinde düzenlenen "28. Çamoluk Bal Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Göl Park alanındaki festivale katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, yörenin organik tarım ve bal üretimde yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
‘En güzel buzağı’nın ödülü 12 çuval yem!
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 3 yıl aradan sonra tekrar düzenlenen geleneksel "Buzağı Teşvik Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini Kütahya Vali Yardımcısı Hasan Erkal, Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Hasan Çiçek verdi.
Ordu'da kitap okuyanlar kazandı !
Ordu Valisi Tuncay Sonel daha önce görev yaptığı yerlerde uyguladığı “Oku Kitabını Al Armağanını” projesini Ordu’da da başlattı. Binlerce öğrenci binlerce kitap okurken en çok kitap okuyan öğrencilere Ankara-İstanbul gezisi, bilgisayar, cep telefonu, akıllı saat, bisiklet, kitap ve harçlık verildi.