‘Kuzu gömleğinde ahi pilavı’ birinci oldu
Kırşehir’de 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Mete Buhara ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi....
YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, Kırşehir yöresine özgü yemek çeşitleri jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, dereceye giren yemeklerin sahiplerine Vali Buhara ve protokol tarafından ödülleri verildi.
Ağalar Konağında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması ödül
töreninde bir konuşma yapan Vali Mete Buhara, “Zengin bir yemek kültürüne sahip
Kırşehir'in bir gastronomi şehri olması için hep beraber yol yürüyeceğiz.
Burada başarılı olanlar dahil katılan herkesin inşallah kendi iş yerleri olur.
Dereceye giren yarışmacılarımızı ve tüm katılımcıları tebrik ediyorum."
dedi.
LAVANTALI PİRİNÇLİ BILDIRCIN
51 ev hanımının katıldığı, birinciye 4, ikinciye 3, üçüncüye
2 çeyrek altın hediye edildiğini yarışmada, Yöresel Hamur İşleri ve Tatlılar
kategorisinde Un helvası ile Gözde Fakıoğlu, Ahi Sofrası kategorisinde
Lavantalı Pirinçli Bıldırcın ile Dilek Köksaldı, Yöresel Et ve Sebze Yemekleri
kategorisinde ise Kuzu Gömleğinde Ahi Pilavı ile Gülseren Şahin birinci oldu.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.