Cudi Dağı’nda Şehitler Anıtı’nın açılışını şehitlerin aileleri yaptı;

Cudi Dağı’nda Şehitler Anıtı’nın açılışını şehitlerin aileleri yaptı

Silopi Kaymakamlığı tarafından Cudi Dağı’nda inşa edilen Şehitler Anıtı’nın açılışı, Cudi’de şehit olanların ailelerinin de katılımıyla dualarla yapıldı....

Resim

ŞEHİTLER İÇİN DUA

Şırnak Silopi Kaymakamı Cihat Koç’un koordinesinde Cudi Dağı’nda verilen terörle mücadelede şehit olan askerlerin isminin yer aldığı şehitler anıtı inşa edildi. Asker, güvenlik korucusu ve sivil işçi 207 şehidin isminin yer aldığı anıtta dünyaya hükmetmiş 16 Türk Devleti ile Türk bayrakları yer alıyor. Büyük bir sütun üzerine, ‘Cudi Dağı’nda Şehit Oldular’ yazısının yazıldığı şehitler anıtı, Cudi’nin Silopi’ye bakan tarafında yer alıyor.

Resim

ŞEHİT AİLELERİ İLK KEZ CUDİ'YE ÇIKTI

Şırnak’ta şehit aileleri, Silopi Kaymakamlığı tarafından Cudi Dağı’na çıkarıldı. İlk defa Cudi Dağı’na çıkan aileler, Sefine bölgesini ziyaret ettikten sonra Vali Cevdet Atay ile şehitler anıtının açılışını yaptı. Yapılan dualarla şehitliğin açılışını yapan Şırnak Valisi Cevdet Atay, “Cudi’nin tepesindeyiz. Burada vatanları için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimiz için yapılan bu anıtın bugün kıymetli ailelerimiz ile birlikte yaptık. Kimse memleketimizin birliğini dirliğini bozamayacaktır” diye konuştu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum