“Çiftçilerimize yeni bir ekmek kapısı olur inşallah”;

“Çiftçilerimize yeni bir ekmek kapısı olur inşallah”

Balıkesir'in Susurluk ilçesinin Kepekler Köyü’nde ilk defa denenen yemeklik soya fasulyesi hasadına katılan Kaymakam Muammer Köken, “Verim gayet güzel. Çiftçilerimize yeni bir ekmek kapısı olur inşallah” dedi....

Resim

SOYA FASULYESİ DEMONSTRASYONUNDA HASAT VAKTİ

‘Yerli ve Milli Tohumlarımızın Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Soya Fasulyesi demonstrasyon alanlarında hasat yüzleri güldürdü.

Susurluk İlçesi Kepekler Mahallesi’nde İl Müdürlüğü demonstrasyon çalışmaları kapsamında Ege Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş olan soya fasulyesinde, Cinsoy ve Umut çeşitlerinin verim, kalite ve bölgeye adaptasyon sağladığı gözlemlendi.


İLK DEFA DENENİYOR

Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kepekler köyünde ilk defa denenen yemeklik soya fasulyesi hasadına katıldık... Çiftçilerimize yeni bir ekmek kapısı olur inşallah” dedi.

Gerçekleşen hasat programına Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, ilgili kurum amirleri, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum