20 Urfa Ceylanı doğaya bırakıldı;

20 Urfa Ceylanı doğaya bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yetiştirilen 20 Urfa Ceylanı doğaya salındı....


URFA DAĞLARINDA 20 CEYLAN DAHA GEZECEK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yetiştirilen ceylanlar doğaya salındı. Düzenlenen törene Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak ile çalışanlar katıldı. Alanı gezen Vali Şıldak, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve bölgede yaşayan endemik türler hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek'ten bilgi aldı.


CEYLAN SAYISI 413 OLDU

İncelemenin ardından 20 Urfa ceylanı doğaya bırakıldı. 15 bin 337 hektarlık bir alanı kapsayan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda ceylan sayısı 413'e ulaştı.


"DUYARLI OLALIM"

Şanlıurfa ile özdeşleşen ceylanların doğaya bırakılmasının ardından açıklama yapan Vali Şıldak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Urfa ceylanlarının itinayla büyütüldüğünü ifade etti. Vali Şıldak, "Bugün güzel ceylanları doğaya bıraktık. Doğal ortamlarında mutlu ve güzel bir hayat yaşasınlar. Vatandaşlarımızı da onlara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bugün 20 ceylanı doğaya bırakmış olduk. Urfa ceylanlarını doğal hayatla buluşturduk. Ülkemizdeki iki ceylan türünden biri olan zarafetin sembolü Urfa ceylanının korunması ve çoğalması için özenle çalışan Milli Parklar ailemizi kutluyorum" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum