7,2’lik depremin 12. yıldönümü;

7,2’lik depremin 12. yıldönümü

23 Ekim 2011 tarihinde Van’da yaşanan 7,2 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar, kabirleri başında dualarla anıldı. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki iki deprem ardında büyük acılar bıraktı. 644 kişi hayatını kaybettiği depremde 2 bin 200'den fazla ev ve iş yeri yıkıldı. Aradan geçen 12 yılda kentin büyük bölümü adeta baştan inşa edildi. Depremi yaşayanların acıları ise hala taze....

Resim

ERCİŞ’TE DE BÜYÜK YIKIMA NEDEN OLDU

23 Ekim 2011 tarihinde merkez üssü Van/Tabanlı olan 7,2 şiddetindeki deprem Erciş’te de yıkıma neden olmuştu. 644 vatandaşın hayatını kaybettiği depremin 12. yıl dönümünde acılar bir kez daha tazelenirken depremde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı.

Gün dolayısıyla Erciş’te ilk program Seyit Muhammed Mezarlığında yapıldı. Burada meftun bulunan deprem şehitleri kabirleri başında dualarla ve rahmetle yad edildi.

İkinci program Kara Yusuf Camii'nde yapıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim hatmi ve Mevlid-i Şerif deprem şehitlerinin ruhlarına bağışlandı.

Resim

VATANDAŞLARA ÇORBA İKRAM ETTİ

Ayrıca gün dolayısıyla Türk Kızılay Erciş Şubesi tarafından ikramlarda bulunuldu ve Kaymakamlık önünde fotoğraf sergisi açıldı.

23 Ekim Depremi'nin 12. yıl dönümü anma programlarına Kaymakam Murat Karaloğlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Melih Akdağ, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, ilçedeki kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum