16 bin daireli afet konutları yükseliyor;

16 bin daireli afet konutları yükseliyor

Adıyaman'da devam eden afet konutlarını inceleyen Vali Dr. Osman Varol, "İndere köyü mevkiinde 2 bin dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok ve 16 bin 433 daireden oluşuyor" dedi....


Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, milletvekilleri Doç. Dr. İshak Şan, Hüseyin Özhan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve AK Parti İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ile birlikte İndere (Zey) bölgesine yapılan deprem konutlarını inceledi.


YÖREYE UYGUN MİMARİ

Yöreye uygun mimari ve güvenli bir zemin üzerine yapılmakta olan afet konutlarını inceleyen heyet, devam eden çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.


"ETAPLAR HALİNE İNŞAA EDİLİYOR"

Proje hakkında bilgi veren Vali Varol, "Merkez İndere Köyü mevkiinde 2 bin dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok ve 16 bin 433 daireden oluşuyor. Her bir dairemiz 105 metrekaredir, brüt, net ise 85 metrekare alandan oluşmaktadır. Etaplar halinde inşa edilen kalıcı konutlarımızda çalışmalar aralıksız ve sorunsuz bir biçimde devam ederken konutların alt yapı ihaleleri de Emlak Konut tarafından yapıldı" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum