Nostaljik sokak oyunları yeniden can buldu;

Nostaljik sokak oyunları yeniden can buldu

İzmir Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları" Şenliği’ne 27 okuldan yaklaşık 600 öğrenci katıldı....

Resim

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla düzenlenen şenlik, Gazi Çamlığında gerçekleşti. Şenlikte gerçekleşen açılış programı sonrasında öğrenciler, aileler ve öğretmenler geleneksel çocuk oyunlarıyla doyasıya eğlendi. İlçe Kaymakamı Ercan Öter ve protokol üyelerinin yer alarak oynadığı sokak oyunları ise renkli görüntülere sahne oldu.

Resim

ŞENLİĞE YOĞUN İLGİ

Geçmişten günümüze uzanan kültürel değerlerimizi ve geleneksel miraslarımızı hatırlatmak, canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıkılan projede, eğlenenler sadece çocuklar olmadı.

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve aileler de geçmişten gelen huzurla birlikte oyunlara katılarak özlem giderdi.

Resim

Şenlikte Körebeden, 7 Kiremite, İstoptan, Yağ Satarım Bal Satarıma, Aç Kapıyı Bezirgan Başınadan Köşe kapmacaya kadar toplam 18 adet unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları yer aldı.

Kaymakam Öter, yoğun katılım olan şenliğe emeği geçenlere teşekkür etti. Okulların bünyesinde proje çalışmalarına devam edileceğini belirten Kaymakam Öter, önümüzdeki bahar aylarında, farklı organizasyon ve şenliklerle çocukları sokak oyunlarıyla buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum