"Bir millet yok edilmek isteniyor";

"Bir millet yok edilmek isteniyor"

Kütahya'da 34 sanatçı, 41 eserle Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek için çağrılı afiş sergisi düzenledi. Serginin açılışında konuşan Vali Musa Işın, "Bir millet yok edilmek isteniyor" dedi....


Kütahya Valiliği ve Dumlupınar Üniversitesi iş birliğiyle "İnsanlığın Gözyaşı" Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi düzenlendi. Zafer Meydanı'nda düzenlenen sergide 17 üniversiteden 34 sanatçı, 41 eserle Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekti.

"İNSAN HAKLARINA KARŞI SUÇ İÇLİYOR"

Serginin açılışında konuşan Vali Musa Işın, İsrail'in Filistin’deki zulmüne, insan haklarına ve insanlara karşı işlediği suçlara dikkat çekmek amacıyla sergide yer alan tüm sanatçılara teşekkür etti. İsrail tarafından her yaştan savunmasız insanların üzerine bombalar yağdırılarak, bir milletin yok edilmek istendiğini belirten Vali Işın, “Mazlum bir halkın nasıl katliama tabi tutulduğunu hepimiz görmekteyiz ve canlı canlı bütün dünya seyretmektedir. Masum, kimsesiz, savunmasız, yaşlı, çocuk, kadın demeden günlerce üzerlerine bombalar yağdırılarak bir millet yok edilmek isteniyor. Rabbimizden bir ferec bekliyoruz. Allah, zulme uğrayan Uygur Türkü kardeşlerimizle, Müslüman kardeşlerimizle birlikte olsun” diye konuştu. 


"ZULME KARŞI ÇIKACAĞIZ"

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Süleyman Kızıltoprak ise insanlığa karşı işlenen suçların sona erene kadar seslerini yükselteceklerini ve güçleri yettiği kadar zulme karşı çıkmaya devam edeceklerini söyledi.


ŞİİR OKUDU

Konuşmalar sırasında Vali Işın'ın yanına gelen bir vatandaş, İsrail-Filistin Savaşı hakkında yazdığı şiirden bahsetti. Kadınla bir süre sohbet eden Işın, daha sonra kürsüye davet ederek şiirini okumasını istedi. Sabahat Özcan’ın “İsrail-Filistin Savaşı” şiiri herkesi duygulandırdı. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum