“Yatırımların en güzeli insana yapılandır”;

“Yatırımların en güzeli insana yapılandır”

Nevşehir'de, Anadolu Vakfı tarafından yaptırılarak eğitime başlanan 16 derslikli Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesinin açılış törenine katılan Vali Ali Fidan, “Yatırımların en güzeli şüphesiz ki insana yapılan yatırımdır” dedi....

Resim

Nevşehir Valisi Ali Fidan, okulun bahçesindeki törende yaptığı konuşmada, “Yatırımların en güzeli şüphesiz ki insana yapılan yatırımdır, eğitime yapılan yatırımdır; umudumuz, yarınımız olan gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır” dedi.

16 derslik olarak inşa edilen okulda 40 öğretmen ve 600 öğrenci ile eğitim-öğretim yılına başlandığını belirten Vali Fidan, Türkiye’de eğitime verilen önemin son yıllarda ivme kazandığını vurguladı.

Vali Fidan, "Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda bütçeden aldığı pay bakımından birinci sıradadır. 2024 yılı taslak bütçesinde de yüzde 14,6 payla yine birinci sıradadır. Bu da devletimizin eğitime, gençlerimize verdiği desteğin göstergesidir. Ancak eğitim, sadece devlet imkanlarıyla kifayet edilecek bir alan değildir. İş insanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu alana ilgi gösterip, yatırım yapması önemli." dedi.

Resim

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da bugünün dünyasında toplumları iyileştiren, sorumluluk sahibi yatırımların her zamankinden daha çok değer taşıdığını kaydetti. Özilhan, eğitim alanındaki yatırımların yarınlar için değerli olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Fidan, Özilhan ve Yazıcı'ya teşekkür plaketi verdi.

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ve katılımcılar okulu gezdi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum