Şehit kaymakam mezarı başında dualarla anıldı;

Şehit kaymakam mezarı başında dualarla anıldı

Mardin’in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, vefatının 7’nci yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. Şehit kaymakamın ailesi ve yakınları ile görüşen Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, şehit kaymakama Allah’a rahmet diledi....

Resim

DUALARLA ANILDI

Vefatının üzerinden 7 yıl geçen Şehit Kaymakam Safitürk için memleketi Arifiye ilçesinde bulunan mezarı başında anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın dua etmesi ile devam eden program, şehit kaymakamın mezarına karanfil konulması ile son buldu.

Resim

ŞEHİDİN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Anma programa şehidin annesi Fatma Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, eşi Zehra Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutan Nejdet Karaca, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Safitürk’ün yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Resim

"MEKANI CENNET OLSUN!"

Derik Kaymakamlığına 2015’te atanan ve İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016’da teröristlerce makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 11 Kasım’da şehit olmuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum