Taksi durağında duygulandıran sohbet;

Taksi durağında duygulandıran sohbet

Ziyaret ettiği taksi durağında 12 buçuk saat enkaz altında kalan bir depzemdeyle tanışan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Ömer kardeşimiz, 'Hayatta hiçbir şey sağlık ve hoşgörüden önemli değil. Dünya hepimize yeter, kavgaya gerek yok' diyor. Keşke hepimiz acı bir deneyim yaşamadan bunun farkında olabilsek" dedi....


Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Milli Ağaçlandırma  Günü kapsamında ‘Geleceğe nefes Cumhuriyete nefes’ sloganıyla Cumhuriyetin 100. yılı anısına düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. Vali Usta, etkinlik sonrası Devlet Hastanesi önünde hizmet veren taksi durağını ziyaret etti, esnafla bir araya geldi.


"84 ÖĞRENCİMİZİ KAYBETMİŞTİK"

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından mesaj yayımlayan Vali Usta, "Sohbet çok kaviydi. Bu arada yalnız fotoğraf çekindiğim, durağın çağrılarına bakan  Ömer'i tesadüfen tanıdım ve sizlere tanıtayım. Ömer, 2003 yılı depreminde 84 öğrencimizi kaybettiğimiz Çeltiksuyu YİBO’da 12 buçuk saat enkazda kaldıktan sonra kurtarılan ve gazetelere manşet olan kardeşimizdir. O zaman 13 yaşında. Bugün evli ve 2 çocuk babası. 'Valim ben ölümü gördüm. Rabbim ömür verdi  fazladan yaşıyorum. Nefes aldığım her anın önemini biliyorum. Hayatta hiçbir şey sağlık ve hoşgörüden önemli değil. Ve dünya hepimize yeter, kavgaya gerek yok' diyor. Keşke hepimiz Ömer gibi acı bir deneyim yaşamadan bunun farkında olabilsek. Ömer kardeşimi bu asil duruşu için kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum