Kırgızlarla aşık atma oyunu oynadı;

Kırgızlarla aşık atma oyunu oynadı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaklaşık 41 yıl önce ülkemize gelen ve 50 ailenin de Yenifakılı ilçesine yerleştiği Kırgız Türkleri'ni ziyaret ederek bir süre sohbet edip taleplerini aldı....

Resim

Kırgızlar Vali Özkan’ın makam aracını atlarla karşılarken, ellerinde Türk bayraklarıyla araca kortej oluşturdu.

Kırgız çadırına misafir olan Vali Özkan, Kırgız Türkleri'ni ziyaretinde bilinen en eski Türk Oyunlarından birisi olan aşık atma oyunu oynadı.

Resim

GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR

Afganistan’ın Pamir yaylasından savaş nedeniyle 1982 yılında Türkiye’ye gelen ve yaklaşık 7 yıldır Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde yaşamlarını sürdüren Kırgız Türkleri, atalarından kalan gelenek ve görenekleri yaşatmaya çalışıyor. Bu kapsamda bin yıllık olduğu tahmin edilen ve Türk tarihinin en eski oyunlarından biri olarak kabul edilen aşık oyununu Kırgız Türkleri, Yenifakılı ilçesinde yaşatmaya devam ediyor.

Resim

KAYMAKAMLIĞA ZİYARET

Yenifakılı Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Mehmet Ali Özkan, İlçe Kaymakamı Akın Aydın’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yenifakılı Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Vali Özkan, Belediye Başkanı Soner Yalçın’dan belediyenin çalışmalarını dinledi.

Resim

Vali Özkan, Yenifakılı TOKİ Konutlarında oturan vatandaşlarla da bir süre sohbet edip hatırlarını sordu.

Vali Özkan, 2012 yılında Tunceli’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut’un Yenifakılı İlçemizde ikamet eden ailesini ziyaret ederek şehide Allah'tan rahmet, ailesine sabır diledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum