Çobanlara sırt çantası desteği;

Çobanlara sırt çantası desteği

Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ilçedeki 50 çobana, içinde elektrikli kırkım makinesi, powerbank ve el feneri gibi malzemelerin olduğu sırt çantası hediye etti....


EKİPMAN ÇANTASINDA YOK YOK

Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Mardin Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde "Sürü Elemanına Donanımlı Ekipman Çantası Projesi" kapsamında ilçede toplam 50 çiftçiye yüzde 90 hibeli Donanımlı Ekipman Çantası dağıtım törenine katıldı.

Çobanlara hediye edilen sırt çantasında; elektrikli kırkım makinesi, kırkım makası, powerbank, el feneri, kuzu biberonu, şapka gibi sürü elemanın işlerini kolaylaştıracak ekipmanlar bulunuyor.


ÇOBANLARDAN TEŞEKKÜR

Ekipman çantası dağıtım töreninde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Kayabaşı, “Çoban kardeşlerimize ekipmanları teslim ederek, kırsalda hayvanlarını otlatırken ihtiyaç duyacakları, kırkma makinesinden el fenerine kadar farklı ekipmanları dağıttık. Bu şekilde çobanlık yaparken işlerini daha rahat şekilde yapabilecekler” dedi.

Kaymakam Kayabaşı, hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlara bereketli bir sezon geçirmeleri temennilerinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum