"Farkındalığımız yüksek olsun, kaynağında kurutalım”;

"Farkındalığımız yüksek olsun, kaynağında kurutalım”

Spor Salonunu dolduran annelere seslenen Iğdır Valisi Ercan Turan, “Farkındalığımız yüksek olsun, kaynağında kurutalım. Bu uyuşturucu ve uyarıcı maddeler bir kez insan hayatına girdin mi kurtulmak zor olur” dedi....

Resim

SPOR SALONUNDA FARKINDALIK EĞİTİMİ

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesiyle, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programında madde bağımlılığının önlenmesi için izlenmesi gereken yollar hakkında kadınlara bilgilendirme yapıldı.

Programda, Iğdır’da uyuşturucu maddelerin yakalanmasında kullanılan narkotik köpeklerin gösterisi de büyük beğeni topladı. Narkotik dedektör köpekleri, çantadaki saklı uyuşturucuyu kısa sürede bularak katılımcıların beğenisini kazandı. Programda ayrıca madde bağımlılığının önlenmesi için izlenmesi gereken yollar hakkında sunum yapıldı.

Resim

"BİR KEZ İNSAN HAYATINA GİRDİ Mİ KURTULMAK ZOR OLUYOR"

Programda konuşma yapan Vali Ercan Turan, uyuşturucu madenin önlenmesinde annelere büyük rol düştüğünü söyleyerek, "Farkındalığımız yüksek olsun, kaynağında kurutalım. Bu uyuşturucu ve uyarıcı maddeler bir kez insan hayatına girdin mi kurtulmak zor olur. Ama ilk başta farkına vardığınız an çok hızlı bir şekilde müdahale edip çocuklarımızı kurtarabiliyoruz. Bildiğiniz gibi bu uyuşturucu gençlerimizi, geleceğimizi zehirlediği gibi terör örgütlerin de finansman kaynağıdır." dedi.

Resim

“TOPYEKÜN BİR MÜCADELE VERİYORUZ”

Vali Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanımızın nezaretinde tüm ülkede büyük bir seferberlik başlattık. Topyekün bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi başarmamız için siz değerli annelerimizin desteği bizim için çok önemli. Bizim kaybedecek bir tane bile çocuğumuz yok."

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum