Arama
Arama Sonuçları
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
20 ilde 90 zehir taciri yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 90 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı.
Vali Çelik, Ankara'ya çıkarma yaptı
Hakkari’nin sorunlarına çözüm bulmak için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la başladığı Ankara temaslarını bugün de sürdüren Vali Ali Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’i ziyaret etti.
TİMBİR’den Bakan Tekin’in ‘okullarda telefon kısıtlama’ kararına tam destek
Kurucuları arasında miahaber.com.tr’nin de bulunduğu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in okullarda cep telefonu kısıtlaması kararına tam destek verdi. Araştırmaların çocukların yüzde 30’dan fazlasının İnternet bağımlısı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Dr. Basa, TİMBİR olarak bağımlılıkla mücadele konusunda sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi.
“Batı Trakya bizimdir, biz Rumeli'yiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil olmadığını belirterek, "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.
"15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. "15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti. Kontrol edemediğimiz bir durum söz konusu oldu. Ama şu anda biraz daha iyiyim" diyen Soylu, "Bu hastalıkların büyük bölümü genetik zaten. Bakmak lazım, spor yapmak lazım. Öyle bir imkanımız da yok. Kahramanmaraş'ta fizik tedavi görüyorum" diye konuştu.
Deprem bölgesinde Ramazan’a hazırlık yapılıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mümkün olduğunca geçici barınma merkezlerinin, gerek çadır gerek konteynerler olsun standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Önümüz ramazan, iftarı var, sahuru var. Bütün bunların da planlamalarını, hazırlıklarını yapmaya çalışıyoruz" dedi.
83 yaşındaki depremzede teyzenin pasaportunu Vali getirdi
Kahramanmaraş Nurhak Koordinatörü Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, depremde evi hasar gören ve yurt dışına çıkmak için pasaport talebinde bulunan 83 yaşındaki Elif Tunç teyzenin pasaportunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun selamlarını ileterek kendisine takdim etti.
“Yardımların dağıtılmasında ayrımcılık sözkonusu değil”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, afet bölgesinde yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarına cevap vererek, "Burada Sünni ve Alevi kardeşlerimiz var. Burada herkes var. 'Oraya çadır veriyorlar, buraya çadır vermiyor'. Bunun yapılması insanlık dışı. Böyle bir şey yapılabilir mi? En çok çadır Hatay'a geldi" ifadelerini kullandı.
Depremzedeler yeni konutlarına kavuştu
Meram İlçesinde 2021 yılında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin merkezi Kızılören Mahallesinde ve çevre mahallelerinde evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan afet konutları sahiplerine teslim edildi. Depremden etkilenen Beyşehir, Seydişehir ve merkez Meram ilçesine bağlı Kızılören, Sefaköy, Erenkaya, Çiftliközü, Tepekent, Akpınar, Sarıköy ve Karacaören Mahallelerinde 280 gün içerisinde tamamlanan 40 adet konut noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerine teslim edildi.
33. 'Kökünü Kurutma' operasyonunda 120 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah 127 hedefe yönelik 33'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kökünü Kurutma Operasyonu'nu başlattık. Şu saat itibarıyla 120 şüpheli gözaltına alındı. Gerek uyuşturucu satıcıları gerek imal ve gerek ticaret yapanlar..." dedi.
Banka işlemlerinde eski kimlik kullanılamayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl Türkiye'deki nüfus idarelerinde 29 milyon 808 bin yüz yüze, e-Devletten ise yaklaşık 146 milyon işlemin yapıldığını açıkladı.
Eski İçişleri Bakanı ve Vali Cahit Bayar vefat etti
Eski İçişleri Bakanı ve Vali Cahit Bayar, dün Ankara'daki evinde, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 87 yaşında vefat etti.
Kökünü kurutmak için 22. operasyon
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya ve Kocaeli'de düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Şehit ailesinin acısını paylaştı
Giresun Valisi Enver Ünlü ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, şehit olan 21 yaşındaki P.Söz.Er İsmail Ünal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Alınan tedbirler felaketi önledi
Bartın'daki yoğun yağışlar nedeniyle oluşan sel ve alınan tedbirleri yerinde inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "960'ın üzerinde iş makinesi, yaklaşık 5 binin üzerinde personel Batı Karadeniz'deki sel afetinde çalışma ortaya koydu” dedi. Soylu, önceden alınan tedbirlerin olası bir felaketi önlediğini söyledi.
Ali PARTAL
Osmangazi Kaymakamı