301 madencinin acısı ilk günkü gibi;

301 madencinin acısı ilk günkü gibi

13 Mayıs 2014'te Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret eden Manisa Valisi Enver Ünlü, maden şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti....

Resim

KAYMAKAM AKKAYA'DAN İLÇE HAKKINDA BİLGİ ALDI

Ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Soma ilçesine giden Manisa Valisi Enver Ünlü, Soma Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Maden Şehitliği ve Şehit Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan’ın ailesini ziyaret etti.

Vali Ünlü, ziyaretlerine Soma Kaymakamı Fatih Akkaya’yı ziyaret ederek başladı.

Vali Enver Ünlü, Kaymakam Akkaya’dan ilçenin genel durumu, yapılan çalışmalar ve projelere ilişkin bilgi aldı.

Vali Ünlü, Kaymakamlık binasında iş ve işlemlerini yapmak için gelen vatandaşlarla da sohbet ederek hatırlarını sordu. Daha sonra Soma Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Azra ve İbrahim, TEKNOFEST için hazırladıkları projeler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Vali Enver Ünlü, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup’a da ziyarette bulunarak, belediye tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Resim

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET

Vali Ünlü, 2020 yılında Hakkari Dağ Komando Terörle Mücadele Harekatı Görev Grup Komutanlığı emrinde görevli iken Kuzey Irak bölgesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Deniz P. Uzm. Çvş. Muhammed Fatih Durhan’ın ailesini ziyaret etti.

Yaşadığımız coğrafyanın bize vatan olmasını sağlayan, canlarını çekinmeden feda eden başta şehitlerimiz ve ailelerinin haklarının ödenemeyeceğini söyleyen Vali Ünlü, şehidin ailesi ile sohbet edip yakından ilgilendi.

Resim

ACILARINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Vali Enver Ünlü, Soma ilçesi ziyaretinde Soma Maden Şehitlerini unutmadı. 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret eden Vali Ünlü, Maden Şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.

Vali Ünlü, “Ekmeğini taştan çıkaran, emeğin ve alın terinin simgesidir madencilerimiz. 13 Mayıs 2014'te Soma İlçemizde meydana gelen elim hadisede 301 madenci kardeşimiz şehit oldu. 301 madencimizin acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, 301 Şehit Madencimizi rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

Resim

Daha sonra Soma İlçesinde faaliyet gösteren TKİ Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Ünlü, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum