Arama
Arama Sonuçları
Ankara’da Kars, Ardahan Iğdır rüzgarı esiyor
Bu yıl “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” teması ile gerçekleştirilen Geleneksel Kars Ardahan Iğdır (KAI) Tanıtım Günleri Ankara Keçiören Kalaba meydanında başladı.
43 madenci dualarla anıldı
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, geçen yıl 14 Ekim'de yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 43 madenci için düzenlenen anmaya katılarak, şehit madenciler için dua etti.
Kamyon cenaze defneden kalabalığın arasına daldı: 4 ölü, 25 yaralı
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde virajı alamayan kamyon, cenaze defni için bekleyen kalabalığın arasına daldı. Olay yerinde inceleme yapan Vali Mükerrem Ünlüer, kazada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kazada 25 de yaralı var. Yaralılardan bazılarının durumu ağır. Kamyon sürücüsü ise gözaltına alındı.
Soma maden şehitleri, facianın 9. yılında anıldı
Soma maden kazasında şehit olan 301 madenci dualarla anıldı. Soma Maden Şehitliği’nde düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, şehit madenciler aileleri ve protokol üyeleri katıldı.
Şehit madencinin yetim ikizlerine hediye taktı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra ilçesinde meydana gelen elim maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Şaban Yıldırım’ın yeni doğan ikiz bebeklerini ziyaret etti.
Babalarının adıyla yaşayacaklar
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri Ali Doğru'nun Fırınlı köyünde, Selçuk Ayvaz'ın Orduyeri mahallesinde ikamet eden ailelerini ziyaret etti.
Patlamadan 21 gün sonra vefat eden 42. madenci toprağa verildi
İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yaralı madenci Taner Şen Amasra’da toprağa verildi.
Maden faciasında vefat edenlere son görev
Amasra'daki maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden maden işçileri son yolculuklarına uğurlandı.
Vali Arslan, ailelerin yaşadığı acılara ortak oldu
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerinin köylerde ikamet eden ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
Obruk Peyniri mağaradan gün yüzüne çıktı
Karaman’ın Ayrancı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Berendi-Divle Obruk Peyniri Festivali yoğun bir katılımla yapıldı.
Mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini açıkladı. 15 işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.
Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaralılardan 8’inin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Diyarbakır programını iptal ederek Amasra'ya gideceğini açıkladı.
Cemevlerini ziyaret edip Muharrem ayını tebrik etti
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, İslam tarihi açısından bir milat ve insanlık açısından büyük manalar ihtiva eden Muharremi Şerif ayı dolayısıyla Yenimahalle Cem Evi ile Yunus Emre Cem Evini ziyaret ederek alevi vatandaşlarla bir araya geldi.