Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlu hayatını kaybetti;

Zonguldak'ta heyelan: Anne ve oğlu hayatını kaybetti

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve oğlunu arama kurtarma çalışması sırasında meydana gelen ikinci heyelanda da 21 personel göçük altında kaldı....


Kentte dün etkili olan sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu. Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta yaşanan heyelan sonrası 82 yaşındaki Perihan Çakar ile 51 yaşındaki oğlu Sait Çakar göçük altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından AFAD koordinesinde Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, alana giriş yaptı. Anne ve oğlunun bulunması için yer altı görüntüleme cihazı ve jandarmanın arama kurtarma köpeklerinin de katılımıyla çalışma yürütüldü. Çalışmalar sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.


"ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ"

Olayla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük bir gayret ve özveriyle çalışan tüm ekiplerimize Milletimiz adına şükranlarımızı sunarız" ifadelerine yer verildi.


21 GÖREVLİ YARALANDI

Öte yandan anne ve oğlunu kurtarma çalışmaları sırasında meydana gelen ikinci heyelanda kurtarma ekibinden 21 kişi yaralandı. Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, "9 Aralık 2023 saat 20.00 sıralarında, Asma Mahallesi Tulumbaüstü Sokak'ta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüştür. Göçük altında kalan iki vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına süratle başlanmış olup, çalışmalarda AFAD, jandarma, madenci, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri görev almaktadır. Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Yaralı personelimize Allah'tan acil şifalar dileriz. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerimizden 78 Arama Kurtarma Personelimiz, 19  araç ile çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.


HASTANEDE ZİYARET ETTİLER

Meydana gelen ikinci heyelanda göçük altında kalan 21 kişi Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Vali Osman Hacıbektaşoğlu, arama kurtarma çalışması esnasında göçük altında kalan görevlileri ziyaret ettiler. Karaloğlu ve Vali Hacıbektaşoğlu, ekibe geçmiş olsun dileklerini ileterek, acil şifa dilediler.


HASTANE YOLUNDA İNCELEME

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Vali Osman Hacıbektaşoğlu, sabahın ilk saatlerinde sahada inceleme yaptı. Karaloğlu ve Vali Hacıbektaşoğlu, Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi yolunda kuvvetli yağış sonucu çökme meydana gelen kısımda inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldılar. 


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum