“Yarının Rize’si için neler yapabiliriz?”;

“Yarının Rize’si için neler yapabiliriz?”

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Rize Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Vali Baydaş, “Buralardan bize yol haritaları, görmediğimiz alanlara dair ev ödevleri çıkacak” dedi....


Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Topluluğu tarafından Rize Ticaret Borsasında düzenlenen ‘Rize Gençlik Çalıştayı’na katıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz’ın da katıldığı çalıştayda; akademisyenlerin moderatörlüğünde, 9 farklı ülkeden öğrenci, 14 farklı öğrenci topluluğu temsilcisi, 8 gençlik alanında faaliyet gösteren STK temsilcisi ile birlikte 120 genç, 10 farklı konu başlığı çerçevesinde bugünün Rize’sini değerlendirip, yarının Rize’si için neler yapılabileceğini tartıştı.

BİZE YOL HARİTASI ÇIKACAK

Vali Baydaş, çalıştayda yaptığı konuşmada, “Buralardan bize yol haritaları çıkacak. Görmediğimiz alanlara dair ev ödevleri çıkacak. Başlıklara baktığımızda belki de birçoğunu kendi aramızda konuştuğumuz yol haritası çıkardığımız başlıklar ama sizin gözünüzden bakmış olacağız bu sefer. Sizin fikrinizle, genç bakış açısıyla bakmış olacağız” dedi.


ŞEHRE GENÇ BAKIŞ AÇISI

Vali Baydaş, “Şehir açısından gerçekten önemli bir iş yapıyorsunuz, üniversite açısından çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Bu çıkan maddelerle ilgili biz de ne yapabiliriz konuşmamız lazım ki bu çalıştay neticeye varmış olsun. Bugün buraya katılarak şehrimizin, üniversitemizin ve bizlerin gelecek adına yol haritası çıkarmasına vesile oluyorsunuz, hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş, Başkan Metin ve Rektör Yılmaz’ın masaları tek tek gezerek gençlerle fikir alışverişinde bulunduğu çalıştayda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalıştay sonunda öğretim görevlisi moderatörlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum