"Devlet bir aile, aile küçük bir devlet";

"Devlet bir aile, aile küçük bir devlet"

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları ile üniversiteler iş birliğinde kentte Aile Akademisi kurulması amacıyla protokol imzalandı....

AİLE DEĞERLERİ VE BÜTÜNLÜĞÜ KORUNACAK

26 Aralık Salı günü açılışı yapılacak olan Aile Akademisi’nde, ailelerin yaşam kalitesini yükseltmek ve birliğini korumak, bireylerin kendilerine yeterli hale gelmeleri ve sorun çözme becerilerinin geliştirilmesi için danışmanlık, yönlendirme ve eğitim hizmeti vermek amacıyla hizmet verilecek.

Yüz yüze görüşmelerin yapılacağı merkezde randevu sistemi ile çalışılmakla beraber, herhangi bir ücret alınmayacak. Proje Gaziantep Valiliği, emniyet, jandarma ve kamu kurumları ile Büyükşehir Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları, Gaziantep Barosu ve üniversiteler tarafından yürütülecek. Merkezde klinik psikolog, manevi danışman, psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı, avukat, sosyolog ve aile danışmanlarının hizmet verecek.

Resim

AİLEYİ ÇOK ÖNEMSEYEN BİR MİLLETİZ

Gaziantep Valisi Kemal Çeper, protokol öncesi yaptığı açıklamada, ailenin devlet ve toplum içerisinde en önemli etkenlerden birisi olduğunu söyledi.

Projenin aile birliğini ayakta tutmak adına büyük bir adım olduğunu dile getiren Vali Çeper, “Devlet büyük bir ailedir, aile küçük bir devlettir.Biz bu anlayış ile böyle bir yola çıktık. Her ikisini de iyi idare ettiğinizde sağlam temeller üzerine inşa ettiğinizde ve devam ettirdiğinizde çok sağlam bir toplumunuz ve çok sağlam temellere dayanan bir geleceğiniz olur. Bizim geçmişten günümüze her zaman güçlü bir millet ve devlet yapan ana unsur ailemizdir. Biz zaman zaman sorunlar yaşasak bile aileyi çok önemseyen bir milletiz. Özellikle sosyal medyada, televizyonlarda günlük hayatta bize aile ya da aile ilişkisi niteliğinde sunulmaya çalışılan ve birçoğu bizim aile mevhumumuzu bozmaya, dejenere etmeye yönelik olan popüler olayları değerlendirdiğimizde yaptığımız işin önemini daha iyi anlamış oluyoruz” dedi.   

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, ailelerin ayakta durması ve sağlıklı ilişkiler yürütmesi adına tüm kurumların elini taşın altına koyduğunu belirtti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum