Vali Şıldak: Rekor seviyede yakalama oldu;

Vali Şıldak: Rekor seviyede yakalama oldu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantı yaparak, kentteki son durum hakkında bilgi verdi. Vali Şıldak, "Uyuşturucu üzerinde yoğunlaştığımız ve mücadele verdiğimiz alanların başında geliyor. Geçen yıl yakalanan uyuşturucu miktar 428 kilogramken, bu yıl 1669 kilogram yakalandı. Yüzde 390'lık bir artışla rekor seviyede yakalama oldu" dedi....


Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Valilik Konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Şıldak'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, emniyet ve jandarma birimlerinden ilgili kişiler katıldı. Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın huzuru ve güvenliği için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

"ÖNEMLİ BİR KONU"

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, "İlimizin huzuru ve güvenliği noktasında jandarmamız ve emniyet güvenlik birimlerimiz büyük bir mücadele veriyor. Uyuşturucu, toplumları zehirleyen ülkemizde de özellikle gençlerimizi hedef alan önemli bir konudur. Sağduyulu, vatan sevgisi ile dolu Şanlıurfalıların da en çok yakındığı noktalardan biri budur. Bizim de özellikle yoğunlaştığımız ve mücadele verdiğimiz alanların başında geliyor. Bağımlılıkla ve uyuşturucuyla mücadele konusunda bütün birimlerimiz üstün bir gayretle çalışıyor. Skunk esrarın hibrit hali sentetik haline verilen isimdir. Geçen yıl yakalanan miktar 428 kilogram iken bu yıl 1669 kilogram yakalandı. Yüzde 390'lık bir artışla rekor seviyede yakalama oldu. Güvenlik birimlerinizi bu başarılı sonuçtan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. 


"FAİLİ MEÇHUL OLAYIMIZ YOK"

Geçen yıla göre suç oranlarının sayısının da düşüş yaşandığını ifade eden Vali Şıldak, "Tutuklanan kişiler, şüpheliler ve zehir tacirleri noktasında da yine mesafe aldık. Baktığımızda gözaltına alınan ve bu işin ticareti yapan kişi sayısı, 650'den 726'ya yükseldi, yani yüzde 20'lik bir artış oldu. Tutuklu sayısı da 241'den, bu yıl 324'e yükselerek, yüzde 34'lük bir artış yaşandı. Bu mücadelemiz artarak devam edecek. Ayrıca asayiş suçlarıyla ilgili özellikle hırsızlıklar konusunda da iyiye giden bir süreç var. Hırsızlık olayları toplumumuzu üzen, insanımızı mağdur eden, ekonomik olarak yoran bir hadisedir. Hırsızlığın yoğun olduğu bir bölge, asayişi bozuk bir yerleşim yeri olarak tanımlanır. Baktığımızda geçen yıl 2 bin 842 olan hırsızlık olayı sayımız, bu yıl ilimiz genelinde 2 bin 56'ya düşmüştür, yani 28'lik bir düşüş olmuştur. Bu arada faili meçhul kalan yaralama veya öldürme olayımız da yok" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum