Güney Kore’den Adıyaman eğitimine destek;

Güney Kore’den Adıyaman eğitimine destek

Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasındaki Hibe Anlaşması ile Adıyaman eğitimine 308 bin dolarlık destek sağlanacak....


RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan Milletlerarası Andlaşmaya göre, Adıyaman’da Okul İnşaatı ve Teçhizatında kullanılmak üzere Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasındaki hibe işbirliği yapılacak.

Kore Türkiye Büyükelçiliği ile Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında 6 Aralık 2023’te imzalanan ve bugün yürürlüğe giren anlaşmaya göre Kore Cumhuriyeti tarafından Adıyaman eğitimi için 308.216,00 ABD doları tutarında mali yardım sağlanacak.

Kore Cumhuriyeti’nin insani yardımlar kapsamında sağladığı finansmanla Adıyaman genelinde 4 adet hafif çelik yapı okul, 12 okula su deposu sağlanması ve okullara spor malzemesi yardımı gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz haftalarda Adıyaman’ı ziyaret eden Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee okulları da ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya gelmişti.

Resim

GEÇMİŞTEKİ YARDIMLARIN MİNNET BORCU

Geçmişte olduğu gibi son deprem felaketinde de Türkiye’nin yanında olduklarını dile getiren Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, “Burada olmamız geçmişte dedelerinizin bizlere yaptığı yardımların minnet borcudur. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de dost ve kardeş ülkeler olarak bir birimizin yanında olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Resim


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum