Arama
Arama Sonuçları
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
“Kadim şehrimiz eski canlılığına kavuşacak”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Bulvarındaki rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
“Zat-ı devletleri bizleri şereflendirdi”
TOKİ Deprem Konutları kura ve anahtar teslim törenine katılmak üzere Adıyaman’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincik Kaymakamlığı’nı da ziyaret etti. Erdoğan’ı Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kaymakam Yunus Emre Bozkurtoğlu karşıladı.
Fatih Görmüş Çiğli’ye Mutlu Köksal Sungurlu’ya atandı
Çorum Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş İzmir Çiğli Kaymakamlığına, Denizli Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal Sungurlu Kaymakamlığı’na, Adıyaman Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses ise Uşak Vali Yardımcılığına atandı.
Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak
Adıyaman Valiliği himayesinde Kâhta Kaymakamlığı tarafından 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları düzenlenecek. 23-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kadim topraklar yeniden lezzetle buluşacak.
300’üncü tırı deprem bölgesine uğurladı
Deprem bölgesine Ordu’dan yardımlar devam ederken Ordu Valisi Tuncay Sonel, bölgeye toplam 300 tır dolusu yardımın gönderildiğini söyledi.
Deprem bölgesindeki tüm ilçelerde ders zili çaldı
Ara tatil sona erdi, okul zili bugün yeniden çaldı. Kademeli olarak eğitim öğretime başlayan deprem bölgesinde, okulların açılmadığı il ve ilçe kalmadı.
Adıyamanlı depremzede çift Hakkari'de evlendi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’dan gelerek Hakkari’de misafir olan Gökçenur Ordu ve Resul Bellibaş çiftinin felaketten dolayı gerçekleştirilemeyen nikahları Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık tarafından kıyıldı.
“Viran oldu Adıyaman depremde / Taze güller soldu arka bahçemde”
Yaklaşık üç yıl Adıyaman Valiliği görevini yürüten ve sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını isteyen şair Mahmut Çuhadar, depremde yaşadıklarını son yazdığı “Adıyaman Depremi” şiirine döktü.
Gece boyu denetimlerini sürdürdü
Şanlıurfa'da üç gün boyunca devam eden yoğun yağış, etkisini Hilvan ilçesinde de gösterdi. Kaymakam Coşkun Doğan, gece boyu sahada olan ekipleri denetleyerek, alınan tedbirleri yerinde inceledi.
"Analar ne yiğitler doğuruyormuş!"
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman'da, canla başla çalışan Ordu Valisi Tuncay Sonel, duygu dolu anlar yaşadı.
Adıyaman Valisi Çuhadar görevinden istifa etti
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi. Adıyaman'a Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, koordinatör vali olarak görevlendirildi.
“Mağdur depremzede bırakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, depremiyle seliyle yaşadığı her felaketin izlerini kısa sürede silmiştir. Bu depremde de aynını yapacağız. Dünyada bu kadar geniş alanda, çok nüfusun etkilendiği büyük felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır" dedi.
Jandarmaya deprem teşekkürü
Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren Adıyaman’da verdikleri büyük mücadele ile birçok canın kurtarılmasında etkin rol alan Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personelini ziyaret etti.
Deprem bölgesine 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacak
Deprem bölgelerindeki son durumu paylaşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, bölgede 200 binin üzerinde çadırın, 6 binden fazla konteynerin kurulduğunu belirterek, 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacağını söyledi.
Ordu depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu halkı seferber oldu.
"Depremin yaralarını birlikte sarıyoruz!"
Yüzyılın en büyük afetlerinden biri olan ve 10 ili etkileyen deprem sonrası Ağrı’da yardım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Mersin'den Adıyaman'a kadar olan hat terörden arındırıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022'de Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan 2'si kırmızı, 4'ü mavi, 5'i yeşil, 19'u turuncu, 27'si gri ve 30'u liste dışı olmak üzere toplam 87 sözde üst düzey teröristin de aralarında bulunduğu, çeşitli terör örgütlerine mensup 1220 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Engellilerle Nemrut’a tırmandılar
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz” etkinliği kapsamında ünlü çello sanatçısı Jamal Aliyev tarafından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde verilen konsere katıldı.
Nemrut Dağı’nda battaniyeli konser
Kahta Kaymakamlığı'nın, ‘Battaniyeni al gel konser ve çorbalar bizden’ sloganıyla Nemrut Dağı’nda düzenlediği konserde Santuri Sedat Anar, kendisine def ile eşlik eden kardeşi Selahattin Anar ile birlikte yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Ve Hotels Adıyaman’da Harfane geceleri başladı
Taş mimarisi, kapıları ve duvarlarındaki ahşap süsleme ile günümüz şartlarına uygun bir şekilde restore edilen ve Vilayetler Evi tarafından işletilerek vatandaşların hizmetine sunulan 200 yıllık Tarihi Tuz Hanı’nda Harfane Geceleri başladı.
Perre Antik Kenti’nde gizemli merdiven!
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kommagene medeniyetinin 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinde 2020 yılında başlatılan ve etap etap devam eden kazı çalışmalarının 2022 yılındaki ilk kazı çalışmalarına katıldı. Çuhadar, "450 metre kazılmasına rağmen üç yıldır sonuna ulaşamadığımız, Sonsuzluk Merdiveni dediğimiz gizemli merdivenin sırrını bu yıl çözmek istiyoruz" dedi.
Ömer ULU
Odunpazarı Kaymakamı
Ahmet Gazi KAYA
Şişli Kaymakamı