Öğrenciler söz sahibi oluyor;

Öğrenciler söz sahibi oluyor

İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde öğrencilerin karar mekanizmalarına katılmasını hedefleyen Öğrenci Meclisleri projesi hayata geçirildi. 39 ilçede Öğrenci Meclisi Toplantıları düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda Vali Gül, Fatih İlçe Öğrenci Meclisi Toplantısı’na katıldı....

Resim

Fatih Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya: Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlgili kurumların temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda meclis üyesi öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda meclis gündemi sunuldu.

Programda Vali Gül, Fatih Kaymakamı Sarılı, Belediye Başkanı Turan ve İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Yentür birer konuşma yaptı.

ÖĞRENCİLERİMİZ KARAR SÜREÇLERİNE KATILACAK

Açılış konuşmasında İstanbul Öğrenci Meclisi projesinin katılımcılığı hedeflediğine değinen Vali Gül, “Fatih Öğrenci Meclisi’nin hayırlı işler yapmasını temenni ediyor ve tebrik ediyorum. İstanbul Öğrenci Meclislerimizi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlerin karar mekanizmalarına katılmaları yönündeki talimatları doğrultusunda kurduk. Öğrenci Meclislerimiz ile ‘Ben yaptım, oldu’ demekten ziyade gençlerimizin karar süreçlerine katılarak karar vermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL ÖĞRENCİ MECLİSLERİ’NDE 400 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR

Kendi ayakları üzerinde durabilen nesillerin yetişmesinde Öğrenci Meclislerinin önemini dile getiren Vali Gül, “İstanbul’umuzda toplam 105 bin dersliğimiz var. Her sınıfta bir erkek, bir kız öğrencimiz Öğrenci Meclisi Başkanı olacak ve rehberlik edecek öğretmenlerimiz olacak. İstanbul Öğrenci Meclisleri, yaklaşık 400 bin öğrencimiz ile sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinin içinde olduğu bir organizasyon yapısına sahip. Öğrenci Meclisleri, okullarda karar alan, uygulayan, olabildiğince yapıcı bir mekanizma. Sosyal olaylara duyarlı, katılımcı, kendi ayakları üzerinde duran, kitap okuyan, spor yapan, akran zorbalığından uzak, merhametli ve vicdan sahibi gençlerin yetişmesini istiyoruz. Matematiği ve diğer dersleri her yerde öğrenebilirsiniz. Bizler, sizleri hayata hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Resim

“KENDİ ÇOCUKLARIM İÇİN İSTEDİKLERİMİ, İSTANBUL’DAKİ ÇOCUKLARIMIZ İÇIN İSTİYORUM”

Kapanış konuşmasında Vali Gül, “Özgüveni yüksek, hayır diyebilen bir neslin yetişmesini istiyoruz. Bu, bizim için akademik başarıdan daha önemli. Kendi çocuklarım için istediğim her şeyi İstanbul’daki bütün çocuklarımız için istiyorum. 4 konuyu çok önemsiyoruz: İstanbul Öğrenci Meclisleri, Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor projesi, Enstrümansız Okul Kalmasın ve Spor Şehri İstanbul projelerimiz. Hedefimiz, 1 milyon spor yapan, bir enstrüman çalabilen, karar alan, kitap okuyan gençlerimiz ve çocuklarımızın olması. Sizleri seviyoruz ve her çalışmamızda yanınızda olacağız. Tüm meclis üyelerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum