DAKAF 24 Fuarı kapılarını açtı;

DAKAF 24 Fuarı kapılarını açtı

Van Valisi Ozan Balcı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) ev sahipliğinde farklı sektör temsilcilerinin, bölgede bulunan üniversite öğrencileri ile buluşturulması amacıyla düzenlenen "Doğu Anadolu Kariyer Fuarının (DAKAF'24)" açılışına katıldı....

Resim

Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Yetenek Her Yerde" sloganıyla Bitlis Eren, Hakkari, Iğdır, Siirt ile Muş Alparslan üniversitelerinin paydaşlığında, kamu ve özel sektör ile meslek odalarının işbirliğinde gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Vali Balcı, büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Resim

GENÇLERİN HAYALLERİNE KATKI YAPACAK

Vali Balcı, “Bu kariyer fuarını insanlarımızın gücünü, enerjisini ortaya çıkarma açısından çok anlamlı ve önemli buluyorum. Gençlerimiz hayallerini gerçekleştirmesine, gelecek planlarını yapmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye fırsatları ülkesi. Türkiye başta savunma sanayi olmak üzere pek çok alanda atılım yaptı. Ama fırsattan yararlanmak için de gençlerin çok çalışması lazım. İnsanları birbirinden farklı kılan çalışmaktır, emektir. Canla başla, aşkla şevkle çalışmak lazım. Fırsatlar ülkesi ama gençlerin de kendilerini hazırlamaları lazım. Hem büyük hayallerinin olması lazım hem de yetilerini, kabiliyetlerini geliştirmeleri lazım. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Resim

YETENEK HER YERDE

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, fuarın fırsat eşitliği sağladığını belirterek, "Biz yetenek her yerde diyoruz. Bu altyapıyı burada kurduk. Öğrencilere tüm imkanları fırsat eşitliği çerçevesinde sunuyoruz. Yurdun dört bir köşesindeki gençlerimize objektif, şeffaf, fırsat eşitliği sunan ve liyakati önceleyen bir sistem çerçevesinde hizmet veriyoruz. Kariyer fuarlarını yaklaşık 5 yıldır düzenliyoruz. Yaklaşık 169 bin üniversiteli gencin iş bulmasını sağladık." dedi.

Resim

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Balcı ve protokol üyeleri stantları dolaştı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum