“Şehrin yöneticisinin kapısı da telefonu da feraseti de açık olacak”;

“Şehrin yöneticisinin kapısı da telefonu da feraseti de açık olacak”

10 Ocak İdareciler Günü kapsamında 81 ilin valisi, Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri oldu. Valiler Buluşması’nda 81 ilin valisine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür etti. Erdoğan valilere, "Şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır. Aksi takdirde şehrinize ve orada yaşayan insanlara hak ettiği hizmetleri veremezsiniz” diye seslendi....


Valilerin 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik eden Erdoğan, “Türkiye, binlerce yıllık devlet geleneği içinden süzülüp gelen pek çok kurumunu ve teamülünü bugün de yaşatabilen bir ülkedir. Mülki idare teşkilatımız, bu geleneğin hem sahibi hem uygulayıcısı olarak devlet ve millet hayatımızda önemli bir konuma sahiptir” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Hiç şüphesiz Türkiye Yüzyılı’nın şehirlerimizdeki birinci derece muhatabı siz valilerimiz, kaymakamlarımızsınız. Ülkemize, geçtiğimiz 21 yılda kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımları ile eser ve hizmetler Türkiye Yüzyılı’nın temelidir. Asırlık ihmallerin telafisiyle inşa edilen bu güçlü temel üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı’nı, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras olarak görüyoruz. Bu bakımdan valiler buluşmamızın gündeminin Türkiye Yüzyılı odaklı oluşturulmasından memnuniyet duyuyorum.”


MİLLETİMİZ VE DEVLET ARASINDA KÖPRÜ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, makam ve mevki sahiplerinin ehliyet, liyakat, istişare, hukuka uymak, basiretli olmak ve fedakarlık yapmak gibi vasıflara sahip olması gerektiğini vurguladı.

Yerlikaya, “Valilerimiz, mülki idare amirlerimiz, bulunduğu yerde hiçbir ayrım gözetmeksizin her bir vatandaşımızın huzurla sürdüreceği bir hayatın sorumluluğunu taşıyor. Sokak sokak, mahalle mahalle, kimin bir derdi var, bu derde nasıl derman olabiliriz, nasıl hayırda yarışabiliriz diye hepsi, büyük bir gayret içinde. Çünkü 'Halka hizmet, Hakk'a hizmet' sözü bizim valilerimizin başucu sözüdür. İşte sizler her anınızda çalışmalarınızı bu bilinçle yürütüyorsunuz ve yürütmeye de devam edeceksiniz inşallah” diye konuştu.


Bakan Yerlikaya, yaptığı görevin hakkını veren, fedakarca çalışan, vatandaşların sorunlarına duyarsız kalmayan, cesur, samimi, basiretli, çalışkan ve mütevazı valilerle büyük ve güçlü Türkiye hedefi için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini söyledi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum