Cizre Belediyesi GES projesiyle kendi elektriğini üretecek;

Cizre Belediyesi GES projesiyle kendi elektriğini üretecek

Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile kendi elektriğini üretecek olan Cizre Belediyesi bu sayede içme suyu arıtma tesisi ve belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacını neredeyse tamamını karşılayacak....


İklim şartları açısından Türkiye'de güneş enerjisinin üretilebileceği verimli şehirlerinden birisi olan Şırnak Cizre’de, belediye tarafından Cizre’nin ilk, Türkiye’nin en büyük çatı GES (Güneş Enerji Sistemi) projesi hayata geçiyor.

BELEDİYENİN ELEKTRİK MASRAFI DÜŞECEK

Belediyenin elektrik harcamalarını en aza indirmek amacı ile Belediye Hizmet Binası ve Su Arıtma Tesisi çatısında 1.5 megavatlık Güneş Enerji Sistemini hayata geçirmeye çalışan Cizre Belediyesi, kurduğu bu enerji santrali ile hem vatandaşları buna teşvik etmek hem de gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmayı hedefliyor.

Su arıtma tesisi çatısı üzerinde kurulumu devam eden GES Çalışmalarını yerinde inceleyen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, çalışmalar hakkında birim yetkililerinden bilgi aldı.


SU ARITMA TESİSİNİN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Cizre Belediyesi olarak ilçede her alanda yenilikler yapmaya yeni yeni projeler ile vatandaşlara ilham kaynağı olmaya hem de ilçenin genel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, “Hem belediye hizmet binamız hem de içme suyu arıtma tesisimizin elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde geliştirdiğimiz GES Projesini tamamlamak üzereyiz.” dedi.

Cizre’nin ilk ve en büyük çatı GES Projesini de hayata geçirdiklerine vurgu yapan Demir; ”Bölgemiz ve ilçemiz güneşli gün sayısı anlamında Türkiye’mizin en şanslı bölgelerinden, noktalarından biri. Bu anlamda hem yenilebilir enerji kaynaklarının vatandaşa tanıtımı anlamında hem de belediyemizin enerji maliyetlerinin düşürülmesi, belediyemize bu anlamda mali bir katkı sağlanması anlamında projemiz çok önemli.” dedi.

YAŞANILABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK İSTİYORUZ

Demir, “Cizre’miz giderek büyüyen bir ilçemiz özellikle içme suyu tüketimimiz yaz döneminde hava sıcaklıklarının artması ile beraberde hat safhaya ulaşıyor. Bu anlamda enerji maliyetlerimiz de gittikçe artıyor. Biz bu enerji maliyetlerimizi düşürmek, belediye bütçemize katkıda bulunmak amacı ile bir GES Projesi geliştirdik. Bu anlamda iller bankasının da sağlamış olduğu destek ile beraber bu projemizi hayata geçiriyoruz. Biz yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ve destek vererek te vatandaşımıza, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Nazlı Demir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çevreyi koruma konsepti ile sıfır atığından rüzgâr enerjisi projeleri, güneş enerjileri projeleri geliştiriliyor. Biz de Cizre Belediyesi olarak böyle bir proje ile gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak adına GES projesini geliştirdik. Projemiz yaklaşık bir ay sonra tamamlanmış olacak. Hem belediye hizmet binamız da hem de içme suyu arıtma tesisimizin binasının çatısında toplamda 1.5 MB büyüklüğünde bir güneş enerji santrali kurmuş olacağız. Bu iki tesis ile birlikte de hem içme suyu arıtma tesisimizin hem de belediye hizmet binamızın elektrik ihtiyacını neredeyse tamamını karşılamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum