TİKA 32. yaşına girdi;

TİKA 32. yaşına girdi

1992 yılında kurulan ve 170 ülkede proje ve faaliyet yürüten TİKA’nın kuruluşunun üzerinden 32 yıl geçti. 32. kuruluş yıl dönümü gururunu yaşayan TİKA Başkanı Serkan Kayalar, “1992 yılından bu yana ülkemizin kalkınma alanındaki tecrübesini dost ve kardeş ülkelerle paylaşmanın, bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi....

Resim

5 KITADA 30 BİNİN ÜZERİNDE PROJE VE FAALİYET

Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan TİKA Başkanı Kayalar, “TİKA olarak, kuruluşumuzdan bugüne; beş kıtada gerçekleştirdiğimiz 30 binin üzerinde proje ve faaliyet ile milyonlarca insanın yüzünü güldürürken, her bir projemiz aynı zamanda ülkemizin yürüttüğü insani diplomasinin ve güçlü dış politikasının da sahadaki en somut yansımalarından oldu” ifadelerini kullandı.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ EMİN ADIMLARLA SÜRÜYOR

Serkan Kayalar, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakırken, yeni yüzyılın ilk çeyreğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüyüşümüz emin adımlarla devam ediyor. İnanıyoruz ki; “Türkiye Yüzyılı” da devlet ve millet olarak yeni ufuklara ulaşma hayalimizi diri tuttuğumuz, her alanda büyük atılımların olduğu, bölgesinin ötesine geçen ve küresel bir aktöre dönüşen Türkiye’nin yüzyılı olacak.”

Resim

ÜLKEMİZİN ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNİ DESTEKLEMEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kayalar, sözlerini, “TİKA’mız da günden güne artan kapasitesi ile çalışmalarını “önce insan, barış ve refah” düsturu ile sürdürecek; ülkemizin her alandaki ikili ve çok taraflı uluslararası iş birliklerini kalkınma projeleri ile sahada desteklemeye devam edecektir.  Bu vesileyle, TİKA ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaların güzel sonuçlarını milletimizle birlikte kutluyor, bugüne kadar kurumumuza emek vermiş herkese şükranlarımızı sunuyor, 32. kuruluş yıl dönümümüzün hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” diyerek sonlandırdı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum