Osmaniye şehidini uğurladı;

Osmaniye şehidini uğurladı

Irak'ın kuzeyindeki harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil, Osmaniye'nin Çona Köyünde toprağa verildi....

Resim

DUALARLA UĞURLANDI

Şehit için düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ve Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 6. Kolordu Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Ozan Nas, 12'nci Komando Tugay Komutan Vekili ve Garnizon Komutan Vekili Komando Yarbay Tarık Kılıç, Belediye Başkanı Kadir Kara,  Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Murat Karabulut, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehidin yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in cenazesi Çona Köyü Mezarlığına defnedildi. Şehidin tabutu üzerine sarılı olan Türk Bayrağı Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam tarafından şehidin ailesine teslim edildi.

Cenaze töreninin ardından Vali Yılmaz ve Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam ve protokol mensupları, şehidin ailesine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Resim

SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kilit Operasyonu Harekât Bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Şehit olan Kahraman Askerimiz Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil’i son yolculuğuna uğurladık. Şehidimizin mekânı cennet, makamı âli olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Vali Yılmaz da, “Şanlı yiğidim, kutlu yolculuğuna bütün hemşehrilerin büyük bir hüzünle dualarla uğurladı. Kahraman Şehidim seni asla unutmayacağız. Sana minnettarız. Mekanın cennet ruhun şad olsun” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum