Geleceğin sanatçıları artık Van'da yetişecek;

Geleceğin sanatçıları artık Van'da yetişecek

Van Valisi Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen konservatuvarın açıldığını belirterek, "Van, Türkiye’de konservatuvarı olmayan nadir büyük şehirlerden biriydi. Şimdi konservatuvarımızı da açtık. Konservatuvar kentimize büyük katkı sağalacak" dedi....


Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan, kentin kültür ve sanatına büyük katkı sağlayacak konservatuvar törenle hizmete açıldı. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Koro, Müzik Teorisi, Resim, Tiyatro, Halk Oyunları, Çalgı Eğitimi bölümlerinin bulunduğu konservatuvarda 17 eğitmen görev alacak.


"VAN ASALETLİ BİR ŞEHİRDİR"

Açılışta konuşan Vali Ozan Balcı, Van’ın sadece bölgeye değil Türkiye’ye ve dünyaya değer katan bir kent olduğunu söyledi. Van’ın coğrafi konum itibariyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Balcı, "Van dünyanın orta Asya’ya açılan kapısıdır. Van hem kent hem de insanlarıyla asaletli bir şehirdir. Bizler de Van’ın ihyası, inşası ve refahı için canla başla çalışıyoruz. Bugün de güzel bir hizmetin açılışı için bir araya geldik. Van, Türkiye’de konservatuvarı olmayan nadir büyük şehirlerden biriydi. Şimdi konservatuvarımızı da açtık. Konservatuvarlar şehirlerin şehir olmasına büyük katkı sağlayan mekanlardır.  Konservatuvarımız çocuklara, gençlere, Van’ın geçmişine ve geleceğine olan saygıdır. Kültür ve sanata verilen kıymettir. Kültür ve sanat ise insanların hayata, yaşama ilişkin hayalleri, duyguları, tasaları, umutları, mutluluklarıdır. Bu yüzden konservatuvar kentimize büyük katkı sağalacaktır. Emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


MALZEME DESTEĞİ VERİLECEK

Açılışın ardından, Vali Ozan Balcı ve beraberindekiler, konservatuvarın sınıflarını gezerek öğrencilerin mini konserlerini dinledi. Lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilere eğitim verecek konservatuvar, mülakatlar sonucu öğrenci kabul edecek ve öğrencilere malzeme desteği Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanacak.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum