Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu;

Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu

Mardin'de düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde sanatçılar eserlerini Gazze'ye destek için söyledi....

Resim

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Sanat Hayattır ve Türk Kızılay destekleriyle "Gazze için ben de oradayım" programı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Gazze'ye yönelik saldırıların durması çağrısı yapılan program, TRT Müzik kanalında canlı yayımlandı.

Resim

Gazeteci Fulya Öztürk'ün sunduğu programda Yavuz Bingöl, Ömer Karaoğlu, Sinan Akçıl, Alim Qasımov eserlerini Gazze için seslendirdi. Mardin Diller ve Dinler Korosu da gecede Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice şarkılar söyledi.

Programda konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Filistin topraklarında bir insanlık dramı yaşandığını belirtti.

Resim

Kudüs'te Müslümanlara cuma namazını reva görmeyenlerin yıllardır farklı dinlere, farklı etnik yapılara sahip vatandaşların bir arada, huzur içerisinde yaşadıkları Mardin'e bakması gerektiğini ifade eden Akkoyun, "Özgürlük, barış, kardeşlik laf ile olmuyor. Bunun icra edildiği, gerçek manada görüldüğü, yaşandığı yer Mardin. Birlikte yaşamanın en güzel örneği olan huzur şehri Mardin'imizden Filistinli kardeşlerimizin yaşamış oldukları zulme karşı sesimizi duyurmak, haykırmak için bu programı düzenliyoruz. Uzun süredir Gazze'de bir katliam, bir dram yaşanıyor. Dünya suskun, dünya görmüyor, dünya duymuyor. Ama bu toprakların evlatları tarih boyunca her zaman zulme karşı durmuşlar, zulme karşı ses çıkarmışlar. Bugün de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde zulme karşı ses çıkarıyorlar ve bu haykırışı bugün Mardin’den gerçekleştiriyorlar" dedi.

Resim

BİR İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR

Filistin topraklarında, Gazze’de büyük bir dram ve katliamın yaşandığına dikkati çeken Akkoyun, bölgeye insani yardımların da ulaştırılamadığını aktardı.

Akkoyun, "Bir insanlık suçu işleniyor. Salgın hastalıkların ve açlığın bir silah olarak kullanıldığı zalim bir zihniyeti görüyoruz. Gönül coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun bir acı, bir insanlık suçu olduğu zaman ilk ses bu topraklardan çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Davos Zirvesi'ndeki 'one minute' çıkışı, haykırışından itibaren dünyada birçok şey değişiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu yaşanan insanlık suçuna güçlü bir ses çıkıyor bu topraklardan ve vatandaşlarımız da bu iradeli ve onurlu sese destek oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Resim

Vali Akkoyun Akkoyun, günün anısına sanatçılara plaket takdiminde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum