Vali, 10 öğrenciyi evinde ağırladı;

Vali, 10 öğrenciyi evinde ağırladı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 'Gurbetteki Ailem' projesi kapsamında Rota Erzincan Uygulaması üzerinden başvuru yapan 10 öğrenciyi konutunda misafir ederek, beraber iftar yaptılar....


Erzincan Valiliği, 11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle örnek bir proje hayata geçirdi. Erzincan Valiliği, ailelerinden uzakta ramazan ayını geçirecek öğrenciler için Gurbetteki Ailem projesini başlattı. Proje kapsamında Vali Hamza Aydoğdu, 10 öğrenciyi konutunda misafir etti. Aynı sofranın etrafında hep birlikte yapılan iftarın ardından içilen sıcacık çaylar eşliğinde misafirleri ile hasbihal Vali Aydoğdu, genç cevherler ile aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.


"KIZLAR HENÜZ ADAPTE OLAMADI"

Vali Aydoğdu, "Gurbetteki Ailem projesi kapsamında üniversiteli gençlerimizle evimizde aynı sofranın etrafında iftarımızı yaptık. Üniversiteli pilavcı girişimci gençlerimizin yaptıkları tavuklu pilavlarından da tattık. Gerçekten elleri de lezzetliymiş. Destek sözümüzü  yineledik. Farklı şehirlerden can Erzincan'a gelip geleceklerini inşa ederken gençlerin gurbette olmadıklarını hissettirmek istedik. Çayın demini sohbetin demi ile birleştirdik. İstedik ki evlerinde hissetsinler kendilerini, bir sofranın etrafında, iftarın tatlı telaşında, anne, baba, kardeşlerle hoş bir sohbetin girdabında… Can Erzincan kimseye gurbet değil dedik. Erkek öğrencilerde hiç sorun yok. Çok çabuk uyum sağladılar. Tıpkı evlerindeki gibi davranıyorlar. Suya sabuna dokunmadan, baş köşede 'köşe taşı' gibiler. Ama kızlar henüz adapte olamadı bu işe. Kulağımıza geliyor! Misafir gittikleri evlerde kolları sıvayıp sofra kurmaya, bulaşık yıkamaya, çay demlemeye, kahve kaynatmaya kalkıyorlarmış. Sanırsınız evin kızı. Gençler! Bırakın da ailelerimiz misafir ağırlama keyfini yaşasınlar. Lütfen, istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum