“Türkiye’de tek: Kendimiz pişirip kendimiz dağıtıyoruz, hem de ücretsiz”;

“Türkiye’de tek: Kendimiz pişirip kendimiz dağıtıyoruz, hem de ücretsiz”

Batman Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Şükrü Alperen Göktaş, şehre yapılan bazı hizmetleri sosyal medya hesabından paylaştı....


HALK EKMEK DEĞİL, TAMAMEN ÜCRETSİZ

Türkiye’de çok sayıda ilki Vali Ekrem Canalp'ın öncülüğünde Batman’da gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, “Türkiye’de tek: Kendimiz pişirip kendimiz dağıtıyoruz, hem de ücretsiz” dedi.

Göktaş, “Hangi il belediyesi kendi ekmek fırınında günde ortalama 45.000 adet ekmek üretip, 7.496 aileye ÜCRETSİZ ekmek hizmeti sunmaktaHalk ekmek değil, tamamen ücretsiz..🧿 El-Cevap: Tabii ki ser serimin ser çawemin Batman. (Başım gözüm üstüne)” ifadesini kullandı.

Resim

17 YILDA 35, SON 7 YILDA 65 OTOBÜS ALINDI

Önceki yıllara göre belediyeye alınan otobüs sayısını da karşılaştıran Göktaş, “İki gözümüz Batman’ın kaynakları dağ bayır gezintiye çıkmayınca oluyor demek ki; 17 yılda (2000-2017) satın alınan otobüs sayısı 35.. (yıllık ortalama 2.05 araç ☺️) Son 7 yılda satın alınan üst düzey teknolojiye sahip yeni nesil otobüs sayısı 65.. (yıllık ortalama 9.28 araç ) Satın alınan hizmet aracı sayısı 101.. (otobüs hariç) Ser serêmin serçawê min Batman 🇹🇷❤️” ifadelerini paylaştı.

Resim

TAZİYE EVİ MASRAFLARI BELEDİYEDEN

Belediye Başkan Yardımcısı Göktaş, Batman’da gerçekleştirilen başka bir ilki ise şöyle duyurdu: “1400 belediye içerisinde tek model belediyeyiz️İlimizde inşa edilen taziye evlerinin tüm bakım, onarım, elektrik, su, doğalgaz ve temizlik giderleri Batman Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca daha önce taziye sahiplerince karşılanmakta olan yeme/içme ihtiyaçları yine Batman Belediyemiz tarafından 3 gün boyunca ücretsiz olarak karşılanmaktadır.”

Resim

AŞ EVLERİ PROJESİ

Osmanlı’dan kalma imaret ve vakıf geleneğini yaşatmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bir nebze olsun ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Edirne’den sonra Türkiye’de ilk defa Batman’da hayata geçirilen proje kapsamında il merkezi ve 5 ilçeye aşevleri kuruldu. Günde 3 çeşit yemek 3.952 Batmanlıya 7/24 ulaştırılıyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum