Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü;

Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazasının meydana geldiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı....

9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle birçok insan yollara düştü. Şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu meydana geldi. Yoğunlukla birlikte acı haberler de peş peşe gelmeye başladı. Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazası oldu, 19 kişi hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşları bir kez daha uyardı.

"DENETİMLER GECE DE SÜRECEK"

Bayram tatili boyunca hız denetimlerinin radar ile geceleri de sürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, "24 saat esasına göre kontrollerimiz devam edecek. Bayram tatilinin 3. günü 8 Nisan 2024 Pazartesi günü; 615 trafik kazası meydana geldi. 360 bin 495 araç denetlendi. 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 830 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 3 gününde (Cumartesi, Pazar ve Pazartesi) toplam bin 838 trafik kazası meydana geldi. 19 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 2 bin 912 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.


"LÜFTEN AŞIRI HIZ YAPMAYIN"

Bakan Yerlikaya, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum