“Batman’da hedefimiz turizmi 12 aya yaymak”;

“Batman’da hedefimiz turizmi 12 aya yaymak”

Medeniyetler şehri Batman’ın turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla Valilik koordinesinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen 'Batman Turizm Master Planı Çalıştayı’nın açılış programı Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi....

Resim

Türkiye’nin birçok ilinin turizmden gelir elde etiğini ifade eden Vali Canalp, “Batman olarak turizmden sadece gelir elde etmek için değil, sadece ekonomimizi canlandırmak için değil memleketin bu hedefine, 70 yıllık bu arzusuna bizim de destek vermemiz için yapmamız gereken şey, uzun vadeli bir perspektif ile bu maratonun içerisindeki yerimizi alabilmektir” dedi.

Resim

Vali Canalp, “Batman olarak bizim bir il gelişim planımız var. Bu planımız Batman’ın 50 yıllık geleceğini hedefleyen ve 15 sektörü uzun bir perspektif ile ele alan bir plandır. Turizm de bu sektörlerin içerisinde bir tanesidir. Bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi de bir turizm master planımızın olmasıdır. Bunlar bize ne sağlayacak? Bunlar bize; uzun vadeli, sürdürülebilir bir gelişmenin perspektifini sunacaktır. Ne olduğumuzu bileceğiz, nereye gitmek istediğimizi bileceğiz ve hangi zaman dilimi içerisinde hangi işleri yapmak zorunda olduğumuzu bileceğiz. Hepimizin takip edeceği bir yol haritası olacak” diye konuştu.


Vali Canalp, “Bugün bu çalıştay ile omurgasını ortaya koyacağımız Turizm Master planımızda turizm ile ilgili ne varsa her şey yer alacaktır. Batman’ımızda turizmin alt dallarına ilişkin aklınıza gelen ne varsa hepsi yer alacak. Bunlardan bir tanesi Kültür ve İnanç Turizmi, Türkiye’nin de önceliklerinden bir tanesidir. Bizim hedefimiz turizmi 12 aya yaymaktır. Ama bunu yapabilmemiz içinde 12 aylık turizmin değişik unsurların her çeşidini de memleketimizde de Batmanımızda da olması lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum