"Sinop'ta keşfedilecek ne çok güzellik var";

"Sinop'ta keşfedilecek ne çok güzellik var"

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Terelek Kaya Mezarı’nda inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Boyabat ve Durağan'da keşfedilecek ne çok güzellik var" dedi....

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Durağan Kaymakamı Celal Güngör, Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, tarih ve kültür varlıklarıyla ön plâna çıkan Terelek Kaya Mezarı’nı ziyaret ettiler. Terelek Kaya Mezarı’nda incelemelerde bulunan Vali Özarslan, turizm fakültesi öğrencileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Özarslan, yapılması planlanan çevre düzenlemesi çalışmaları hakkında Durağan Kaymakamı Celal Güngör ve Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş ile istişarelerde bulundu.

"İLİMİZİN ABİDELERİNDEN"

Vali Özarslan, "Muhteşem bir doğa içerisinde güzel  parkurlarıyla  doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için; Boyabat ve Durağan'da keşfedilecek ne çok güzellik var. Bugün, Boyabat ve Durağan ilçelerimizde, çalışma arkadaşlarım ve Turizm Fakültemizin Rehberlik Bölümünden gençlerimizle gün boyu sahadaydık. Bazalt  Kayalıkları Tabiat Anıtı'nın çevre düzenlemesi yenilenecek ve gelen misafirlerimizin  temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri işletmecilik hizmetlerini planladık. Ayrıca  Salar Köyü Kaya Mezarlıkları ile Bazalt Kayalıkları arasındaki yaklaşık 13 km  Eko Turizm Rotası'nı tescil ettirip; söz konusu  güzergahı  ilimiz turizme kazandıracağız. Boyat Kalemiz  ilimizin  abidelerinden. Mevcut  onaylı planla bulunan;  sosyal donatıların oluşturulması ve çevre düzenlemesinin  yapılması Boyabat'ımıza çok büyük bir değer  katacak" şeklinde konuştu.

"GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK"

Vali Özarslan, "Durağan ilçemiz Gökırmak ve Kızılırmak  birbirine kavuştuğu  bir noktada. Sanki iki sevgilinin  buluşma noktası. Altınkaya Barajını gören  köylerimizin hepsi birer deniz kenarındaki  köylerimiz gibi... Terelek Köyü Kaya Mezarı ile Baraja nazır köylerimiz arasında Eko Turizm Rotası oluşturma yönünde paydaş kurumlarımızla görüş birliğine vardık. Adım adım, istikrarlı bir  şekilde çok çalışarak Sinop'umuzun turizmine  katkı vermek için; fikirlerimizi  somut çıktılara dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum