Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi;

Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi

Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi....

Kütahya İl Göç Kurulu Koordinasyon Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda; göçmenlerle ilgili yapılan iş ve işlemler ile toplumsal uyum ve güvenlik konuları ele alındı.

“KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİNİ EN ÜST DÜZEYDE GÖZETİYORUZ”

Vali Musa Işın, göçmenlerle ilgili tüm faaliyetlerin titizlikle planlanarak insan haklarına saygılı ve medeniyet değerleri doğrultusunda yürütüldüğünü, bu kapsamda Kütahya’daki kamu düzeni ve güvenliğinin de en üst düzeyde gözetildiğini belirtti. İçişleri Bakanlığının talimatıyla düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla Zafer Meydanı’nda faaliyete geçirildiğini açıklayan Vali Işın, ilgili kolluk birimlerince yapılan düzensiz göçmen taramalarının günlük olarak yetkililere bildirilerek sıkı bir şekilde takip edildiğini söyledi.

KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON KONUŞULDU

Vali Işın,  2024 yılında Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 107 yabancının, İl Jandarma Komutanlığı tarafından da 5 yabancının yakalanarak Geri Gönderme Merkezine teslim edildiğini ve 390 yabancının sınır dışı edildiğini kaydetti. Toplantı, kurumlar arası koordinasyon ve değerlendirmelerin yapılmasının ardından sona erdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum