"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım";

"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu....

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte korkulan oldu ve birçok ilde yangın haberleri gelmeye başladı. Türkiye'nin birçok ilinde başlayan yangınlara, ekipler var güçleriyle müdahale etti. Havadan ve karadan yapılan çalışmaların ardından birçok ildeki yangın kontrol altına alındı. Yangın haberleriyle birlikte uyarılar da gelmeye başladı. Mülki idare amirleri, özellikle anız yakılmasına dikkat çekerek, vatandaşları bir kez daha uyardı.

VALİ ŞILDAK: ÖLÜMLERE SEBEP OLUYOR

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Unutmayın, anız yakılması toprağı verimsiz hale getirir. Canlılara zarar verir. Ekili tarım alanlarının ve yerleşim yerlerinin yanmasına ve ölümlere sebep olur. Toprağımıza sahip çıkalım. Ürünlerimizi ve hayatlarımızı ateşe vermeyelim. Ateş yakma, izmarit atma, anız yakma, atıklar topla" ifadelerini kullandı.

"TELAFİSİ MÜMKÜN OLMUYOR"

Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, "Değerli Hilvanlı hemşehrilerim; telafisi mümkün olmayan can ve mal kayıplarına neden olmamak için lütfen anız yakmayın! Çevrenizde yakılan bir yer görürseniz 112 Acil Çağrı Merkezi’ni derhal arayarak bildirmenizi rica ediyorum. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum