"Terör bittikçe dünya Mardin’in güzelliklerini keşfediyor";

"Terör bittikçe dünya Mardin’in güzelliklerini keşfediyor"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’deki Dara Antik Kent ile ilgili bir video paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Dara Antik Kenti mistik havasıyla, taş evleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Terör bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örtüyordu. Ama hamd olsun, terör bittikçe dünya Mardin’i, ülkemizin saklı güzelliklerini keşfediyor" dedi....

Artuklu ilçesinin 30 kilometre güneydoğusunda yer alan Dara Antik Kenti, Doğu Roma İmparatorluğu dönemlerinde stratejik bir askeri üs olarak kullanılıyordu. Doğu Roma İmparatorluğu'nun sınırını Sasaniler'e karşı korumak amacıyla kurduğu antik kentte bugüne kadar yürütülen kazı çalışmalarında, nekropol (toplu mezarların bulunduğu yer) kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntıları ortaya çıkarılırken, bölgede 10 binden fazla ok ucu ile kandil, cam, seramik eserler ve ziynet eşyaları bulundu. Son yapılan kazılarda ise antik kentte çarşıdaki 10'u aşkın dükkan ve atölye açığa çıkartıldı, 400 metre uzunluğunda 1500 yıllık içme suyu kanalının 30 metrelik bölümü tespit edildi.

"ÖNEMLİ BİR NOKTA"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Dara Antik Kenti ile ilgili bir video paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Mardin’deki Dara Antik kenti mistik havasıyla, taş evleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Yılda 1 milyona yakın ziyaretçinin geldiği Dara Antik kenti tarih boyunca Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyordu. Terör bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örtüyordu. Ama hamd olsun, terör bittikçe dünya Mardin’i, ülkemizin saklı güzelliklerini keşfediyor. Tarım, ticaret ve sanayi ile birlikte turizm de gelişiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum