Karabük'te sağanak kabusu;

Karabük'te sağanak kabusu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi....

Karabük'te etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinde cadde ve sokaklar suyla doldu, birçok araç yolda kaldı. Vali Mustafa Yavuz, sağanak yağıştan etkilenen 100.Yıl Mahallesi bölgesinde inceleme yaptı. Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Vali Yavuz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

"45 İHBAR GELDİ"

İncelemeler sonrasında açıklama yapan Vali Yavuz, "Karabük-Kastamonu Yolu ile Karabük-Merkez Çevre yolunun belli bölgelerinde aşırı yağışlar nedeniyle trafikte bazı aksamalar yaşandı. Bazı evlerimizin alt katlarını ve işyerlerinin alt katlarından su baskını ihbarları geldi. Yağışla birlikte rüzgarın da etkisiyle bazı yollara ağaç devrilmeleri yaşandı. Valilik olarak  dün itibariyle meteorolojik uyarılarla bu yağışların yaşanabileceğini hem Valiliğimizin sosyal medya hesapları üzerinden hem de diğer mecralarda vatandaşlarımızı uyardık. Karabük Belediyemiz, AFAD Müdürlüğümüz, Karayolları ekiplerimiz ve diğer tüm kurumlarımızla birlikte yağışların başlaması ile birlikte müdahalelerimizi yaptık. Karabük-Kastamonu yolumuzda ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışması ile kısa süre kapalı olan yolumuzu trafiğe açtık. 112 Acil Çağrı Merkezimiz üzerinden ve diğer iletişim kanalları üzerinden yaklaşık olarak 40-45 ihbarımız geldi, ekiplerimiz yapılan tüm ihbarları tek tek değerlendiriyorlar ve müdahale ediyorlar.  Yağışların etkisini kaybetmesi ve yapılan müdahalelerle birlikte  yavaş yavaş trafik  normale dönüyor" dedi.


"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALALIM"

Vali Yavuz, "Evlerimizin ve işyerlerinin alt katlarında ekiplerimiz gerekli su tahliye ve temizlik çalışmalarını yapıyorlar. Akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde  metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştü. Yukarı Kapullu Mahallemize ve çevresine metrekareye 50 kg'dan fazla yağış düştü. Bu ani ve yoğun sağanak yağış düşüşü nedeniyle ister istemez  hayatın normal akışı etkilenebilir. Hazırlıklı ve sahada olduğumuz için Karabük Belediyemiz, AFAD'ımız, Karayollarımız ve tüm ekiplerimizle birlikte yağıştan etkilenen yerlere müdahale ederek normale dönüyoruz. Karabük'ümüze ve Karabüklü hemşehrilerimize, evini ve işyerlerini su basan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Son dönemde iklim değişikliği ve yağış rejiminden kaynaklı çok kısa sürede ani ve yoğun  sağanak yağışlar nedeniyle metrekareye düşen yağış miktarı çok fazla. Vatandaşlarımızın bu anlamda tedbirli olmalarını, Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız tarafından yapılan uyarıları dikkatle izlemelerini ve gerekli tedbirleri almalarını özellikle istirham ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum